İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde böbrek rahatsızlığından dolayı tam 15 bebeğini düşüren ya da ölü doğuran anne Döndü Çiftçi, yıllar sonra oğlu Mehmet Çiftçi’yi dünyaya getirdi. Gözü gibi bakıp büyüttüğü Mehmet Çiftçi, sokak düğününde tanışıp ilk görüşte aşık olduğu Yasemin Vatanseven’le nişanlandıktan bir hafta sonra, geçen eylül ayında, Hakkari-Çukurca arasındaki Oğul Köyü yakınlarında teröristlerin, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla bombayı patlatması sonucu 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit oldu.

Patlamanın etkisiyle Zap Suyu’na düşen Mehmet Çiftçi’nin cesedi, 5 gün süren aramaların ardından patlama alanından 1 kilometre uzaklıkta bulundu. Mehmet Çiftçi, Bingöl’de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan Yusuf Vural ve Şahin Oğuz Kayabaş ile aynı anda düzenlenen törenin ardından, İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı.

POLİSİN SÖZLERİ BABAYI ÜZDÜ

Şehit oğlu için düzenlenen törenin ardından evlerinde eşi Döndü Çiftçi ile yalnız kalan Satılmış Çiftçi, daha sonra aynı saldırıda şehit olan askerin ailesini ziyaret etmek için yakınlarıyla yola çıktı. Bornova çıkışında kardeşinin kullandığı otomobilin hız yaptığı gerekçesiyle radara girmesi üzerine, şehit babası ve yakınları, trafik ekiplerince durduruldu.

Satılmış Çiftçi, burada kendisini durduran polislere şehit babası olduğunu ve yine şehit evini ziyarete gittiğini dile getirip iddiaya göre sert tepki verdi. Bunun üzerine trafik polisleri de, şehit babasına “Bana ne senin şehidinden” karşılığını verdikten sonra 154 TL’lik ceza makbuzu düzenleyip teslim etti. Polisin kendisine verdiği bu karşılık sonrasında Satılmış Çiftçi’nin yaşadığı büyük üzüntü de haber olarak gazetelerde yer aldı.

ÖNCE ÖZÜR DİLEYİP SONRA DA CEZAYI ÖDEDİLER

Trafik polisleri, kendilerine tepki gösterince o sözleri sarfettikleri Satılmış Çiftçi’nin gerçekten şehit babası olduğunu, yaşananlardan dolayı üzüldüğünü gazetelerden öğrendikten sonra harekete geçti. İlk olarak şehit babasından özür dileyen trafik polisleri, ardından da yazdıkları ceza makbuzunu Satılmış Çiftçi’den geri alıp kendi aralarından topladıkları parayla ödeyip gönlünü aldı. Çiftci, “İşin parasında değilim. Yapılan hareket beni üzmüştü. Makbuzu benden geri aldılar. Konuyla ilgilenen komiser görev yapan arkadaşının yanlış anlamadan dolayı özür dilediğini söyledi. Ben tekrar şehit ailelerine duyarlı olunmasını istiyorum” dedi.

Çiftçi’nin yakınlarının, İzmir Emniyet Müdürlüğüne ait internet sitesi üzerinden yaptığı başvuru üzerine de ayrıca hukuk işlerinin, soruşturmaya yer olup olmadığını araştırdığı bildirildi.



TY(İÖ/AAA)