Merkez Yıldırım İlçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan Emrullah Atasever, 2004 yılında Tunceli'nin Nazımiye İlçesi'nde Jandarma Onbaşı olarak görev yapan oğlu Timur Atasever'in terhisine 6 gün kala şehit düşmesi sonrası dik duruşu ile dikkat çekmişti. Oğlunun fotoğrafını havaya kaldırıp, "İşte benim yavrum. İki çocuğum daha var. Onları da şehit veririm" demişti.

Erzurumlu olan üç çocuk babası Emrullah Atasever, oğlunun şehit düşmesinden sonra, Bursa'nın Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşamını şehit oğlu için bağlanan maaş ve çalışan oğlunun testeğiyle sürdürmeye başladı.

Emrullah Vatansever, Bursa'da geçen pazar akşamı, cezaevlerinde açlık grevi yapanlara destek vermek isteyen BDP'liler ile bunlara karşı çıkan gruplar arasında çıkan ve dün gece de devam eden olayların tırmanmasını önlemekte büyük çaba sarfetti. Pazar akşamı, BDP'lilere engel olmak için yürüyen öfkeli kalabalığın önüne geçen Emrullah Vatansever, "Gençler ben şehit babasıyım. Sakin tahriklere kapılmayın. Onlarda sizin komşunuz. Yarın yüz yüze bakacaksınız. Lütfen sakin olun" diyerek kalabalığı engelledi.

Kendisinin evlat acısını çok iyi bilen ve yaşayan bir baba olduğunu söyleyen Emrullah Vatansever, "Olayların büyümemesi için BDP'li tanıdıklarımla da konuştum. Onları da sakin olmaya çağırdım. Hatta yaşanan olaylarda biber gazından etkilenen BDP'li bir genci de ikna etmek için uğraştım. Bunu baba olarak, insan olarak yaptım" dedi.

Vatansever'in araya girmesiyle yatışan olaylar, pazartesi günü ve gecesi de yeniden çıktı.



BC(FK/AAA)