Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde PKK'lı teröristlerin askeri konvoya yönelik bombalı saldırısının ardından çıkan çatışmada şehit düşen 5 askerden biri olan Balıkesirli piyade komando Uzman Çavuş 27 yaşındaki İsmail Zengin’in Savaştepe İlçesi’ndeki baba ocağını Balıkesir Vali Vekili Nusret Şahin, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Fahri Kır, İl Jandarma Komutanı Salih Göldal, İl Müftüsü Turgut Açari, Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Savaştepe Belediye Başkanı CHP’li Turgay Yüksel ziyaret etti, şehit ailesine başsağlığı diledi. Şehit babası Rifat Zengin, “Vatan sağ olsun. Diyeceğim başka bir şeyim yok. Kasım ayında bir oğlumu daha askere gönderiyorum. Bu vatan için feda olsun” dedi. Oğlunun en son Ramazan Bayramı öncesi izne geldiğini anlatan baba Zengin, bayramlaşıp helalleştiklerini ifade etti.

Kasım ayında askere gideceği öğrenilen şehit uzman Çavuş İsmail Zengin'in kardeşi Coşkun Zengin de asker selamı verirken, “Ağabeyim aslanlar gibi çarpıştı, şehit düştü. Ağlamayacağım. Dimdik ayakta duruyorum, yıkılmayacağım. Onları sevindirmeyeceğim” diye konuştu.

Öte yandan şehidin, Diyarbakır'da vatani görevini yapan bir diğer kardeşi Hakan Zengin'in de bir hafta önce terhis olduğu öğrenildi. Bu arada şehit İsmail Zengin'in yarın öğle vakti düzenlenecek olan cenaze töreninin ardından toprağa verileceği öğrenildi.

SAVAŞTEPE / (Balıkesir)



DHA(İÖ/AAA)