Elazığ'dan, Muş ile Van'a giden silahsız ve sivil giyimli 200 askerin bulunduğu konvoya, Bingöl- Muş karayolunun 16'ncı kilometresindeki Kardeşler Köyü yakınında PKK'lı teröristler tarafından dün düzenlenen saldırıda şehit düşen Salihlili topçu er Anıl Eruluç'un baba ocağında taziye çadırı kuruldu.

Salihli Belediyesi tarafından Seyrantepe Mahallesi Girne Sokak'taki evin önüne kurulan çadırda baba Nevzat Eruluç taziyeleri kabul etti.

AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

Şehidin evinin önündeki taziye çadırı ziyaretçi akınına uğradı. CHP Manisa milletvekilleri Sakine Öz, Hasan Ören, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, MHP İlçe Başkanı Erol Sakarya, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur'un yanı sıra çok sayıda kişi acılı baba Nevzat Eruluç'a başsağlığı dileklerini iletti. Oldukça bitkin görünen şehit babası, yakınlarının desteğiyle ayakta dururken, bir ara evden dışarı çıkan anne Şükran Eruluç, gözyaşına boğuldu.

Topçu er Anıl Eruluç'un acı haberini alan yüzlerce Salihlili, şehidin evinin bulunduğu sokağa dev Türk bayrağı astı. İlçede yaşayanlar, ev ve işyerlerini, cadde ve sokakları bayraklarla donattı.

BİR KARDEŞ İÇİN EN ZOR AN

Öte yandan şehit er Anıl Eruluç'un kardeşi Cemal Eruluç, sabah saatlerinde askeri yetkililerle ağabeyini teşhis için Ankara'da bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) gitti. Şehit yakınları ise askeri yetkililerin kendilerine cenaze töreniyle ilgili kesin bir gün vermediklerini belirtti.

ŞEHİDİN DAYISI: "EN SON 2 GÜN ÖNCE KONUŞTUK"

Şehit er Anıl Eruluç'un dayısı Necip Acar, "Telefon ve internet aracılığıyla yeğenimle 2 gün önce konuşma imkanı buldum. Elazığ'dan Bingöl'e gitmek için yola çıkacaklarını söyledi. Moralinin oldukça yüksek olduğunu belirten yeğenimle son görüşmemiz bu oldu. Acımız çok büyük" diye konuştu.



ES(AÖ/SS)