Şemdinli'ye bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında, askeri konvoyun geçişi sırasında, daha önceden yola döşenen mayının geçen 23 Ağustos'ta şehit düşen 26 yaşındaki Astsubay Hüseyin Çetin, hain saldırıdan bir gün sonra baba ocağı Lapseki İlçesi'ne bağlı Şahinli Köyü'nde toprağa verildi. Şehidin cenaze töreninde 7 aylık hamile eşi 26 yaşındaki Hayrünnisa Çetin'in tabut başında karnını okşadığı görüntüler tüm Türkiye'nin yüreğini burktu.

Ebe olan Hayrünnisa Çetin, dün doğum sancıları başlayınca Çanakkale Özel Anadolu Hastanesi'ne yatırıldı. Şehidin eşi, 4 kilo ağırlığında ve 52 santim boyunda bir erkek bebek dünyaya getirdi. Şehit astsubay Hüseyin Çetin'in, aile fertleri ve köydeki yakınları arasında 'Zafer' adıyla çağrılması nedeniyle bebeğe de şehit babanın adını yaşatmak amacıyla 'Zafer' adı konuldu. Hastanede kayınvalidesi Necmiye Çetin'in refakat ettiği şehit eşi Hayrünnisa Çetin, Zafer bebeğin görüntülenmesini istemedi, gazetecilerle de görüşmedi.

Hayrünnisa Çetin'i bugün hastanede Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mesut Özel'in eşi Gamze Özel ziyaret etti. Hayrünnisa Çetin'in, yarın taburcu edileceği belirtildi.

Şehit olduğunda 6 yıllık astsubay olan ve Bolu Dağ Komando Tugayı'nda görev yaparken Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde geçici olarak görevlendirilen Hüseyin Çetin, 20 Mayıs 2011'de, Aydın'ın Çine İlçesi Soğukoluk Köyü'nde yaşayan ebe Hayrünnisa Alabalık ile evlenmiş ve yedi aylık hamile eşini Ramazan Bayramı'ndan önce Lapseki'nin Şahinli Köyü'ndeki baba ocağına bırakmıştı.



BG(AÖ/AAA)