Göreve başlamasının birinci haftasını doldurduğu gün şehit düşen helikopter teknisyeni Astsubay Ahmet Çağlar için Ankara Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehit askerin annesi Gülizar, babası Cemal, kız kardeşleri İlknur ve Huriye, dedesi Kadir ve babaannesi Halime Çağlar ile yakınları katıldı. Başbakan Erdoğan, camide öğle namazını kılmadan önce Çağlar Ailesi'nin yanına giderek başsağlığı dileklerini iletti.

CAMİ AVLUSUNA VATANDAŞLAR ALINMADI

Olağanüstü güvenlik tedbirlerinin uygulandığı Kocatepe Camii'nde, devlet büyüklerinin de aralarında bulunduğu cenaze törenine gönderilen çelenkler cami avlusuna alınmazken dışarıda tutuldu. Cami avlusuna vatandaşlar da alınmadı. Cenaze namazında Başbakan Erdoğan, Orgeneral Özel ve CHP lideri Kılıçdaroğlu yan yana saf tuttu.

Kocatepe Camii Bahçesi'ne ilk gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli bir köşede beklerken, aileye taziyede bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin yanına giderek elini sıktı. Öğle namazını kıldıktan sonra cenaze namazı kılmak için safta yerini alan Başbakan Erdoğan ise önce Kılıçdaroğlu, ardından Bahçeli ile tokalaştı. Tören boyunca şehidin babası Cemal, annesi Gülizar, kız kardeşleri İlknur ve Huriye Çağlar metanetlerini korumaya çalışırken, cenaze aracı giderken gözyaşlarını tutamadılar. Şehit Çağlar'ın dedesi Kadir Çağlar da Başbakan Erdoğan'a sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Astsubay Ahmet Çağlar, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Cenaze töreni öncesinde gazetecilerin helikopteri PKK’nın düşürdüğü iddialarını hatırlatması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel şunları söyledi:

“Yapılan haberler tamamen yanlıştır, yalandır. Bu haberler PKK’nın propagandasını yapan kişiler tarafından üretilmektedir. Bunları kınıyorum. Bizim yaptığımız açıklamadaki gibi helikopter teknik bir arızadan dolayı düşmüştür.”