Denizli Garnizon Komutanlığı Askeri Hastanesi morguna dün akşam getirilen şehit Vedat Avcı’nın cenazesi bugün önce ailesinin Hacıkaplanlar Mahallesi’ndeki evinin önüne getirildi. Şehidin annesi Cemile Avcı, kardeşi 23 yaşındaki Sedat Avcı, Çivril Huzurevi’nde hemşire nişanlısı 23 yaşındaki Selin Deniz, yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Şehit Vedat Avcı’nın cezanesi daha sonra Yeni Cami’ye getirildi. 10 bini aşkın Denizlili şehidi son yolculuğuna uğurlamak için cami bahçesi ve Delikliçınar Meydanı’nı doldurdu.

Cenaze namazını Denizli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar kıldırdı. Vali Abdülkadir Demir, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Ak Parti Denizli milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Bilal Uçar, Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, siyasi parti temsilcileri de cenaze törenine katıldı.

Oğlunun tabutuna sarılan anne Cemile Avcı, "Güle güle aslanım. Ben sensiz nasıl yaşarım? Helal et hakkını, benim hakkım varsa helal olsun" diyerek gözyaşı döktü. Henüz 3 yaşındayken babası Muharrem Avcı’yı kaybeden şehidin annesi Cemile Avcı da koluna girenlerin yardımıyla erkeklerin arasında saf tutup cenaze namazı kıldı. Şehidin nişanlısı Selin Deniz de yakınlarının yardımıyla, ayakta güçlükle durdu.

Cenaze töreni esnasında binlerce kişi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'İdam geri gelsin, Apo asılsın', 'Şehidim hakkını helal et' sloganları attı. Delikliçınar Meydanı’ndan Atatürk Caddesi’ne kadar binlerce kişi şehit cenazesinin ardından yürüdü. Asri Mezarlığa götürülen Vedat Avcı’nın cenazesi şehitlikte toprağa verildi.



FI(İÖ/İD)