Sönmez Ailesi, oğullarının şehit düştüğünü haberini, sabah kapılarını çalan Merkez Komutanlığı'ndan gelen askerlerden aldı. Şehit Uzman Çavuş'un Yeşiltepe Mahallesi'nde oturdukları binaya Türk bayrakları asılırken, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Aykut Tanrıverdi aileyi ziyaret etti. Şehit ailesi acı haberle yıkılırken, şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in kardeşi Yusuf ve annesi Günay Sönmez, Tuğgeneral Korkmaz'a sarılarak ağladı.

Demirci ustası baba İlyas Sönmez taziyeleri kabul ettiği sırada Tuğgeneral Sönmez'in "Söyleyecek sözün var mı?" sorusuna, "Söyleyecek söz çok var. Çünkü oradaki şerefsizler gidip dağdaki PKK ile sarılmasını biliyorlar. Bir de gelip Türkiye Cumhuriyeti'nden maaş alıyorlar. Benim verdiğim vergiler onlara haram olsun" dedi.

VEBALİ BOYNUNA KOMUTAN

Aslen Van'ın Erciş İlçesi'nden olduklarını, terör nedeniyle oğlunu doğudan kaçırıp Antalya'ya getirdiğini, burada okutmak istediğini belirten İlyas Sönmez, şunları söyledi:

"Benim vergimle benim paramla, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden para alıyor, dağa gidip PKK ile kucaklaşıyor. Bu olmaz ki. Eğer mermimiz yoksa biz canımızı verelim karşılığında. Mermimiz de var, topumuz da var. İsrail iki asker için Filistini yerle bir etti. Biz 10 şehit verdik. Biz niye dağı taşı ateşe verip de yerle bir etmeyelim? Madem savaş varsa ben dağı taşı yakarım, yok mudur bende top, yok mudur silah? Yok mudur uçak? Ama vebali boynuna komutanım. Ben bu vebali atıyorum senin boynuna. Oğlumun silahını ver bana ben gideceğim tek başıma. Tek başına gitmeyen namussuzdur. Ben dinlemem 4 tane çapulcu dağa çıkmış, orduya meydan okuyor. 4 tane çapulcuya daha bir şey diyeceğim yok. 4 tane çapulcuyla bu hükümet baş edemiyorsa benim verdiğim vergi ile para alıyorsa emeğim haram olsun. (Gazetecilere dönerek) Ama yayınlamazsanız size de haram olsun."

BİZE EV ALMAYI DÜŞÜNÜYORDU

Oğlunun Açık Öğretim Fakültesi'nde de okuduğunu belirten baba İlyas Sönmez, "Bize ev almayı düşünüyordu, ondan sonra evlenecekti" dedi. Oğlu Erdoğan Sönmez ile en son dün akşam konuştuklarını anlatan İlyas Sönmez, şöyle devam etti:

"Akşam telefon açtı, 'Baba bir şey varsa, bir ihtiyacın varsa alıp göndereyim' dedi. Kardeşlerine kontör gönderdi. 'Görevdeyim baba. Ne yapıyorsun, durumun nasıl?' diye sordu. Tekirdağ'da görevliydi. Birliği oraya gitti. Görevini başarıyla yapmıştır. Onunla gurur duyuyorum. Yalnız PKK'yı sevindirmemek için ağlamayacağım. Ama bunun intikamını almazsa Başbakan'a hakkımı haram ederim" diye konuştu.

ANNENİN SÖZLERİ YÜREK DAĞLADI

Bu sırada içeri giren anne Günay Sönmez, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz'a dönüp, "Komutan, nasıl benim yavruma kıydılar komutan? Kurban olayım nasıl kıydılar? Yavrularım komutanları çok severdi. Ah ben onları kuru ekmekle büyüttüm, fakirlikle büyüttüm. Nasıl kıydılar yavrularıma? Babası demir doğrama yapa yapa" dedi. Sarıldığı Tuğgeneral Korkmaz'ın "Allah herkese böyle şehitlik nasip etsin" demesi üzerine anne Günay Sönmez, "Onun sayesinde böyle temiz evde oturuyorum. 'Annem babam rahat etsin' diyordu. Kardeşini okutuyor, öğretmen yaptı" dedi.

Oğluyla dün akşam konuştuklarını anlatan Günay Sönmez, "Bana 'Anne bir ay sonra geleceğim' dedi. Vay kurban olaydım yavruma. İçim yanıyor" diye ağladı.

Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in cenazesinin akşam saatlerinde Antalya'ya getirileceği, yarın ise öğle namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

'GÜNEYDOĞU SANKİ ÇANAKKALE CEPHESİ'

Öte yandan Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde PKK'lı grubun yaptığı saldırıda şehit olan 10 askerden Piyade Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in sosyal paylaşım sitesi facebook'taki kişisel sayfasında şehitlik üzerine yaptığı paylaşımları dikkati çekti.

'Kaderde ölmek mi var, yoksa dönmek mi' diye yazan Sönmez, sonrasında ise 'Güneydoğu bölgesi sanki Çanakkale cephesi. Her gün şehit haberleri geliyor. Artık şehit vermediğimiz gün şükür etmeye başladık' ifadelerine yer verdi.



SK(SU/SS)