Tekirdağ 8'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan 8 aylık asker olan, Piyade Ulaştırma Er Samet Bütün'ün yaklaşık 3 hafta önce birliğiyle birlikte Hakkari'ye gittiği belirtildi. Celal Bayar Üniversitesi Salihli Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü 2'nci sınıf öğrenci olan Bütün'ün, askerliğini tamamlamak üzere okulun bıraktığı ve dönüşte de alt sınıftaki dersleri için sınava girip mezun olmayı planladığı öğrenildi.

BABASINA TEMELLİ GELİRİM DEDİ, CENAZESİ GELDİ

Acılı baba Şevket Bütün, şehit oğlu Samet Bütün ile en son pazar günü telefonla konuştuğunu belirterek, şunları söyledi:

''Vatan sağ olsun, bayrak sağ olsun. Bu ilk değil, inşallah son olur. Oğlumla en son pazar günü telefonla görüştük. İyi olduğunu söylemişti. İyiliği buymuş. Okulunu dondurup askere gitti. Askerliğini biran önce tamamlamak istiyordu. İzne gelmeyecek misin? diye sorduğumda, ''Ben izin falan düşünmüyorum. İnşallah temelli gelirim' dedi. Belki sezinledi, bize söylemedi. 'Burası iyi bir sıkıntı yok' diyordu. Belki bizi üzülmesin diye öyle söyledi. Ama temelli gelirim derken, cenazesi geldi.''

Oğlunun şehit düştüğünü, televizyonda haberlerden öğrendiğini ifade eden Bütün, ''Arkadaşlarım oğlumun şehit olduğunu duymuş ama bana söylememişler. Ama ben televizyondan öğrendim. 10 dakika sonrada Garnizon Komutanlığı'ndan komutanlar gelip, haber verdi. Herkes üzerine düşen görevi yaptı. Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ziyaret edip, başsağlığı diledi, acımızı paylaştı'' dedi.

''SIKILIYORUM, DUVARLAR ÜSTÜMÜ ÜSTÜME GELİYOR''

Manisa Salihli'deki ev arkadaşı Mert Kurt ise şehit Samet Bütün ile yaklaşık 10 gün önce telefonla görüştüğünü belirtti. Samet Bütün'ün sıkıldığını söylediğini ifade eden Kurt, ''Teröristler çıkıyor mu? diye sorduğumda. Samet, ''Kaçıyorlar. Ceylan gibi sekiyorlar'' dedi. Sıkıldığını da söyleyerek, ''Sıkılıyorum Mert, duvarlar üstüme üstüme geliyor'' dedi. Ardından telefonu kapatmak zorunda olduğunu belirtip, telefon görüşmemiz sona erdi'' dedi.

Şehit Er Samet Bütün'ün cenaze ilk olarak baba evine getirildi. Askerlerin omuzlarında alınıp, evin bahçesine götürüldü. Burada annesi Fadime, babası Şevket, ağabeyleri Emre ve Feyzi Bütün ile yakınları şehit Bütün ile son kez vedalaştı. Dua ve gözyaşlarının ardından şehit Bütün'ün cenazesi ambulansa alındı. Bu sırada cenazeye dokunmak isteyenlerin olması nedeniyle zaman zaman izdiham yaşandı.

Şehit Bütün'ün cenazesi daha sonra dini ve askeri törenin yapılacağı Mürşitpınar Camii'ne getirildi. Askeri törenin ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit Bütün'ün cenazesi askerlerin omuzunda top aracına alındı.

'GÜLE GÜLE GİT KUZUM'

Bu sırada güçlükle ayakta durabilen anne Fadime Bütün, ''Analık hakkım helal olsun kuzum. Güle güle git kuzum. Ben de taşıyacağım kuzumu'' diyerek, askerlerin arasında oğlunun tabutunu omuzuna almaya çalıştı. Daha sonra Bütün ailesi gözyaşları içinde top aracının kenarına durarak, mezarlığa kadar gitti. Yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanan Şehit Bütün'ün cenazesi Garnizon Şehitliği'nde defnedildi.

Cenaze törenine Konya Valisi Aydın Nezin Doğan, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, askeri erkan  katıldı. 



İA,HD(İA/AAA)