Jandarma Uzman Çavuş 23 yaşındaki Eren Kızılgedik'in cenazesi bugün sabah Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak merkez Yenişehir İlçesi'ne bağlı Çiftlikköy Mahallesi'ndeki baba evine son kez getirildi. Yakınlarının helallik aldığı Eren Kızılgedik'in cenazesi daha sonra Muğdat Camii'nde götürüldü. Buradaki törene Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, İl Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. 3'ü erkek 4 çocuk annesi Fatma Kızılgedik, babası Ergün Kızılgedik ve kardeşi Erdinç Kızılgedik şehidin tabutuna sarılarak uzun süre ayrılmadı. Anne ve baba, askerler ve yakınlarının çabasıyla tabuttan güçlükle uzaklaştırıldı. Erdinç Kızılgedik, askerin taşıdığı ağabeyinin fotoğrafını alarak nöbet tuttu. Erdinç Kızılgedik, ağabeyinin fotoğrafını taşırken, namaz için saf tutan baba Ergün Kızılgedik'in de uzun süre oğlunun fotoğrafına bakması dikkat çekti.

OĞLUNU EL SALLAYARAK UĞURLADI

Ardından Mersin İl Müftüsü Ali Melek şehit için cenaze namazı kıldırdı. Cenaze namazının ardından şehit Eren Kızılgedik'in cenazesi Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Güçlükle ayakta duran anne Fatma Kızılgedik, oğlunun tabutu top arabasına konulurken, "Güle güle oğlum, arkanda 2 aslan daha var" diye seslenerek el salladı.

Bu sırada vatandaşlar dev Türk Bayrağı açarak 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Hakkını helal et şehidim' diye sloganlar atarak yürüdü. Şehit Eren Kızılgedik'in cenazesi Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşları arasında toprağa verildi.



ME,Mİ(AŞ/OA/COŞ)