Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı askerler, beraberinde sağlık ekipleriyle birlikte Uzman Çavuş Akgün’ün merkeze bağlı Dereli Köyü'ndeki baba 52 yaşındaki Mustafa Akgün ve 49 yaşındaki anne Dilber Akgün’e acı haberi verdiler. Oğullarının şehit olduğu haberi üzerine evden ağıtlar yükselirken, fenalık geçiren aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Metanetli duruş sergileyen ve bir fabrikada çalıştığı öğrenilen baba Mustafa Akgün, oğlunun 5 yıllık uzman çavuş olarak görev yaptığını belirterek, “Vatan sağ olsun" dedi. Oğlunun Kurban Bayramı’nda izinli olarak yanlarına geldiğini ve yaklaşık bir hafta önce de görev yerine döndüğünü vurgulayan Akgün, şöyle konuştu:

“Şehit haberini akşam saatlerinde aldık. Allah ilk önce dinimize, sonra devletimize ve milletimize sağlık, sıhhat, afiyet versin. Önce vatanımız sonra Türk milleti sağ olsun. Cümlemizden Cenab-ı Allah razı olsun. Oğlum Kurban Bayramı’nda buradaydı. Bir ay önce de Ankara’ya keskin nişancılık eğitimi almaya gitti. Dönüşte 20 gün izin kullandı. Daha bir hafta olmadı döneli. Van’daydı, oradan Hakkari Yüksekova’daki birliğine döndü. 2 gün oldu, bugün üçüncü gündü ve akşam üzeri şehit haberi geldi. Allah’ın rahmeti bol olsun. Sizlere de teşekkür ederim."

Bekar olan Uzman Çavuş Akgün’ün 2’si kız, 4’ü erkek 6 çocuklu ailenin 3'üncü çocuğu olduğu öğrenildi. Hakkari’ye gönüllü gittiği öğrenilen Akgün’ün cenazesi yarın ikindi namazından sonra toprağa verilecek.