Valilikte düzenlenen törene Vali Sebahattin Öztürk, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Kenan Hüsnüoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, merkez Yakutiye Kaymakamı Yüksel Çelik, İl Emniyet Müdür Halit Turgut Yıldız ve çok sayıda daire müdürü katıldı.

İlçede oturan şehit ailesine ev almak için Yakutiye Kaymakamlık personeli kendi arasında 140 bin lira topladı. Personel tarafından toplanan para ile Şükrüpaşa Mahallesinde bir apartman dairesi alındı. Törende konuşan Kaymakam Yüksel Çelik, "Şehidimizin ailesi bizlere emanetti. Açtığımız kampanyaya 1000 lira yardım eden personelimiz oldu. Kendi aramızda topladığımız para ile ev aldık" dedi.

Kaymakamlığın örnek bir davranışta bulunduğunu belirten Vali Sebahattin Öztürk, güle güle oturmaları dileğinde bulunarak dairenin tapusunu törene katılan şehit Önay Vurucu'nun 26 yaşındaki eşi Arzu Vurucu ile çocukları 6 yaşındaki Emirhan ve 2 yaşındaki Azra'ya verdi.

Evin alınmasında emeği geçen herkesten helallik isteyen şehit eşi Arzu Vurucu, "Önay'ım şehit olmasa 14 Haziran'da Türkiye'ye dönecekti. Tek hayali ülkesine döndüğünde ev almaktı. Kendisi şehit düştü. Allah devletimize ve hayırsever insanlarımıza zeval vermesin. Başımızı sokacağımız bir evimiz oldu" diye konuştu.

Valilikteki törenden sonra şehit ailesi, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti. Başkan Küçükler, Arzu Vurucu'ya 15 bin liralık çek verdi. Başkan Küçükler, şehit ailesiyle bir süre görüştü ve çocukları kucağına alarak onlara çikolata ikram etti.


Tİ(KS/AAA)(FOTOĞRAF)