Siirt Pervari'deki Belenoluk Karakolu'na geçen yıl düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat, İzmir'in Bayındır İlçesi Zeytinova Beldesi'ndeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Törene, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Aytun Çıray, ADD ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Eriş, Zeytinliova Belediye Başkanı CHP'li Ali Doğu, ilçede yaşayan gaziler, şehidin annesi Emine Canbulat, eşi Özlem Canbulat, kızları Berra ve Beyza ile yakınları katıldı. Şehidin annesi Emine Canbulat, mezara kapanıp gözyaşı döktü. Eşinin Tire'yi çok sevmesi nedeniyle bu ilçeye taşındığını dile getiren eşi Özlem Canbulat, aradan bir yıl geçmesine rağmen kimsenin arayıp sormadığından yakındı. Özlem Canbulat ile kızı Berra Canbulat'ın, törende üzerinde şehit Jandarma Kıdemli Başçavuş Erdal Canbulat'ın resmi bulunan tişört giydiler. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Cumhuriyet tarihimizde benzeri görülmemiş bir dönemi yaşıyoruz. Şahit olduğumuz manzara çok ağır ve yürek parçalayıcı" diye konuştu.

MEZAR TAŞI YAPILMADI

Şehidin kayınbiraderi Mehmet Dalar, "Olayın üstünden bir yıl geçti. Arayan soranımız yok. Bu mezarlığın gül bahçesi olması gerekirken hala toprak örtülü. Şehidimizin yıl dönümüne yetişmesi gerekirdi. Devlet hiç değilse şehidimize sahip çıksın" dedi ve törene katılan milletvekillerinden mezarın düzenlenmesi için yardım istedi.

OLANLARDAN HABERSİZ

Mezarlıktaki törenin ardından belde meydanında lokma döktürüldü. Şehidin küçük kızı 2.5 yaşındaki Berra Canbulat'ın olanlardan habersiz annesi özlem Canbulat'ın kucağında çevreyi izlemesi yürekleri burktu. Tire'deki evlerinde iki çocuğuyla kalan ev kadını Özlem Canbulat, devlet tarafından bağlanan şehit maaşıyla geçimini sağladığını belirtti.



YB(AÖ/AK)