Son dönemde peş peşe şehit haberleriyle sarsılan vatandaşlar şehit ailelerine destek olabilmek için farklı yollara başvururken, Antalya'nın Kızılsaray Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir lokanta, şehit ailelerine yönelik ücretsiz yemek uygulamasını hayata geçirdi. İşyerine üzerinde, 'Bu işyerinde şehit ailelerine yiyecek ve içecek ücretsizdir' yazan, Türk Bayrağı ve Atatürk'ün resminin de yer aldığı bir afiş astıran işyeri sahibi 30 yaşındaki Erdinç Efe Tuncel, "Bu uygulamayı bir sosyal sorumluluk olarak gördük. Şu günlerde artan terör olaylarının etkisi ve buna bağlı olarak da İzmir'de yaşayan bir şehit ailesinin evine haciz gitmesi bizi çok etkiledi. Bundan dolayı biz de şehit aileleri için ne yapabiliriz, onlara nasıl destek olabiliriz düşüncesiyle hem de topluma öncü olmak amacıyla bu yola başvurduk" dedi.

'BU VATAN KOLAY KAZANILMADI'

Erdinç Efe Tuncel, bir hafta önce başlattıkları uygulamayı bir süre devam ettireceklerini kaydetti. Tuncel, "Bunu suistimal etmek isteyenler olabilir. Bunu önlemek için hoş bir yaklaşım olmasa da şehit ailelerimizin kimliklerini sorup hizmet vermek istiyoruz. Son şehit haberleri bizde Kuvayi Milliye ruhu oluşturdu. Biz bu vatanı kolay kazanmadık. Dedelerimiz çok şehitler vererek bu vatanı kurdu. Biz de onlardan almış olduğumuz feyz ile bu vatanı koruma düşüncesindeyiz. Sonuna kadar topraklarımızın savunucusuyuz" ifadelerini kullandı.

ÇEVRE ESNAF DA DESTEK VERİYOR

Başlattıkları kampanyaya gerek çevre esnafının gerekse de kendilerine ürün getiren firmaların da destek verdiğini aktaran Erdinç Efe Tuncel, uygulamayı Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile paylaştıklarını ve şehit aileleri için toplu yemek organizasyonu düzenleme düşüncesinde olduklarını vurguladı.