Dernek Başkanı Ali Yavuz, yazılı açıklamayla Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’e tepki gösterdi. Yavuz, "Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven 'Dağda bir terörist ölünce ben ağlıyorum. Teröristler öldürülünce ağlamayan insan değildir' diyor. Terörle mücadele eden bir birimin başında olan bir müdüre bu sözler yakışmamıştır. Bu talihsiz açıklamasıyla, ülkesi için teröre karşı mücadele ederken canını ve kanını vermiş biz şehit aileleri ve gazileri kahretmiştir. Yıllarca teröristlerle kıran kırana mücadele ederken şehit olan polislerimiz, askerlerimize de teröriste ağladığı kadar ağlamış mıdır müdür bey? Şehitlerimiz içinde böyle yüreği yanmış mıdır acaba? Şehitlerimizin haberlerini duyunca da içi sızlamış mıdır? Sempatisini duyduğu vatan hainlerine üzüldüğü kadar, vatanı için, milleti için, bayrağı için kanını, canını veren vatan evlatlarını da üzülmüş müdür kendisi?" dedi. Yavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sayın emniyet yetkilisinin ağladığı ve ağlanılmasını istediği teröristler 40 bin insanımızın katili, kendi ırkına eziyet eden, sokakları kan gölüne çeviren cani, kansız vicdansızlar değil mi? Bunların nesi için ağlıyor ve bizlerden de ağlamamızı bekliyor? Makamı ve mevkii ne olursa olsun kimse bizlere insanlık dersi vermeye kalkmasın. Evladını teröre kurban vermiş bir ana- babaya, 'Teröriste ağla' diyemez ve bunu bekleyemezsiniz. 1992- 1996 yılları arasında Diyarbakır’ da olduğunu söyleyerek burada yaşayan insanlara işkence yapıldığını, terör örgütü yandaşlarının korunmadığını ima ederek onbinlerce insanımızın katilini savunması biz Şehit Aileleri ve Gazileri ziyadesiyle üzmüştür. Zira bu kansızlar için bunları söyleyebilecek en son insanın kendisi olması gerekir.’"

EMNİYET MÜDÜRÜ SUÇ İŞLEMİŞTİR

TCK’nın 215’inci maddesini anımsatan Dernek Başkanı Ali Yavuz, "‘Terör suçtur, teröristler de suçludur. Suçu ve suçluyu övme (TCK madde 215), 5237 sayılı TCK madde - 215: İşlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kişi iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bir polis müdürü ve bir kanun adamı olarak kendisi de eminiz kanunumuzda yer alan yukarda açıkladığımız maddeyi biliyordur. Teröristi öven sayın müdürün kanunumuzda yer alan, işlediği suçun cezasını hatırlatmak istiyoruz" diye konuştu.



DÖ(OE/SS)