Şehit babası ve Şube Başkanı Mehmet Emin Öztürk, yazılı bir açıklama yaparak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den özür dilemesini beklediklerini kaydetti. Öztürk'ün açıklaması şöyle:

"Bakan Fatma Şahin bir televizyon kanalında katıldığı programda Uludere’de ölen vatandaşların da sivil şehit olduğunu belirterek tarihi bir gaf yapmıştır. Bu talihsiz açıklama ülkenin bölünmez bütünlüğü için kan ve can veren aziz şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz üzerinde tarifi imkansız üzüntü, hayal kırıklığı ve öfke yaratmıştır. Kendi bünyesinde şehit ve gazi dairesi bulunan bir bakanın kanunların yasakladığı bir eylemi yaparken hayatını kaybeden ya da malul olanlara hiçbir şekilde şehit ya da gazi denilemeyeceğini bilmesi gerekirken bu talihsiz ve kabul edilemez gafı tarihe kara bir leke olarak geçmiştir."

Şehitlik kavramının, sivil şehitlik gibi dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir kavramla sulandırılmaya çalışıldığını belirten Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Şehit aileleri ve malul gazilerin özlük haklarını genişleteceğim derken dağ fare doğurmuş, kanunlarda şehitlik tanımı bile yokken sivil şehitlik gibi ne olduğu belli olmayan, dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan bir kavramla şehitlik sulandırılmaya çalışılmaktadır. Talihsiz açıklamanın olduğu gün şehitlerimiz mezarında ters dönmüş, vicdan sahibi sağ duyulu vatandaşlarımız kahrolmuştur. Milletimiz gelecekte sivil şehitlerimiz için resmi tören yapılıp, bayrak ve madalya verilerek şehitliğe defnedilip, defnedilmeyeceğini merak etmektedir. Bakanı talihsiz açıklamasından dolayı Türk Milleti önünde özür dileyip, tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi istifa etmeye davet ediyoruz."

Öztürk, Bakan Şahin’i bürokratlarıyla birlikte şehit aileleri ve gazilere yapılan iyileştirmelerle ilgili ulusal bir kanalda tartışmaya da çağırdı.