Bingöl'deki hain saldırıda kalbi duran ve sağlık görevlilerinin müdahalesiyle tekrar çalıştırılarak hayata döndürülen Jandarma Çavuş Mehmet Dildari, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde tedaviye alındı. Ancak Dildari, gece saat 02.00 sıralarında yapılan müdahaleye karşın şehit düştü. Dildari'nin şehit olduğunu subaylar, bugün sabah Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Kemerhisar Beldesi'nde oturan annesi Tuncay Dildari'ye bildirdi. Aldığı acı haberle fenalık geçiren anne Tuncay Dildari, eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Bor Devlet Hastanesi'ne götürülerek gözlem altına alındı.

Niğde Valisi Alim Barut ile Bor Kaymakamı Muammer Balcı da şehit evine gelerek Dildari'nin ağabeyi Mustafa ve kardeşi Yıldıray Dildari'ye başsağlığı dileğinde bulundu. Acı haberi alan yakınları eve akın etti.

KAYIT YAPTIRMAYA GELDİ

Geçen 17 Eylül'de yaşıtı Zilfi Suyüm ile nişanlanan ve 7 aylık asker olan Mehmet Dildari'nin Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulu Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü'nü kazandığı, okula kayıt yaptırmak için Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki birliğinden izin alıp Niğde'ye geldiği öğrenildi. 10 gün izin alan Mehmet Dildari'nin Adana'ya gelip okuluna kayıt yaptırdığı bildirildi. Dildari'nin izni bittikten sonra birliğine katılmak üzere Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne gittiği bildirildi.

4 kardeş olan şehit Dildari'nin babası Hüseyin Dildari'nin de 1999'de hayatını kaybettiği öğrenildi.