Acı haber, sabah saatlerinde Merkez Komutanlığı’ndan gelen askeri ekip tarafından aileye bildirdi. 6 kardeşin en büyüğü olan Selman Aksu, geçen yıl 30 Ağustos’ta Balıkesir Astubay Meslek Yüksek Okulu’nu bitirdi, kursların ardından yaklaşık bir ay önce görev yeri olan Lice İlçesi’ndeki birliğine katıldı. Soğuk algınlığına bağlı rahatsızlığı nedeniyle rapor alan Astsubay Çavuş Aksu, birkaç günlüğüne İzmir’e geldi, bir hafta önce de yeniden görev yerine döndü.

İzmir’e geldiğinde ailesine, "Beni merak etmeyin, Yerim çok rahat. Silahların bakım ve onarımını yaptığım için de birlik içinde kalıyorum. Fazla dışarıya çıkmıyorum" diyen Selman Aksu iki gün önce de telefonla annesi Şirin ve tek kızkardeşi Emine ile görüştü.

Şehit babası Hayrettin Aksu askeri heyetle birlikte taziyeleri kabul ederken "En son iki gün önce konuştuk. Oğlum yerinin rahat olduğunu söylüyordu ama terör acısı bizi de vurdu. Söyleyecek birşey bulamıyorum" diyerek gözyaşı düktü.

Ailenin aslen Mardin Midyatlı olduğu 15 yıl önce iş olanakları nedeniyle İzmir’e göçüp Kadifekale’ye yerleştiği belirtildi.

Şehit assubayın cenazesinin yarın İzmir’de toprağa verilmesi bekleniyor.



TY(İÖ/SS)