Erzurum'a sınıf öğretmeni olarak atanan Seçil Özdoğan ile 3 yıllık evli olan 26 yaşındaki Kemal Özdoğan, Bingöl'ün Genç İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada şehit oldu. Dün memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde toprağa verilen Kemal Özdoğan'ın, daha önce yapılan bir operasyonda ele geçirilen 15 yaşlarındaki PKK'lıya üşüdüğünü söylediği için parka verirken çekilen fotoğraftaki asker olduğu ileri sürüldü. Bazı gazete ve televizyonlarda yayınlanan fotoğraftaki askerin Özdoğan olmadığı açıklandı.

Özdoğan'ın dayısı Köksel Yüksel, yeğeninin üşüdüğünü söyleyen bir PKK'lıya parkasını verdiğini kendilerine anlattığını,  ancak yayınlanan fotoğraftaki askerin Kemal Özdoğan olmadığını söyledi.

Köksal Yüksel, yeğeninin annesi Saniye Özdoğan ile yaptığı bir telefon konuşmasında 15-16 yaşlarındaki teröristin ifadesini karakolda alırken teröristin 'Üşüyorum komutanım' dediğini onun da parkasını çıkartıp giydirdiğini anlattığını kaydetti. Ancak olayla ilgili bugün gazetelerde yayınlanan fotoğraftaki askerin yeğeni olmadığını belirten Yüksel, "Bu fotoğrafa konu olan asker yeğenim değil ama fotoğraflar hem gazetelerde hem de televizyonlarda yayınlandı.  Söz konusu fotoğrafı yeğenim olarak bundan sonra yayınlanmamasını umuyoruz. Başka da yapacak bir şeyimiz yok" diye konuştu.