Siirt'te 3 yıl görev yapan ve geçen Temmuz ayında memleketi Kahramanmaraş'a izne gelen Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyükköse, daha önceden tanıştığı Güllü Kübra Yiğit ile nişanlandı. Aile arasında yapılan törenin ardından nişanlı çift, düğün tarihini 9 Aralık 2012 olarak belirledi. 

Güllü Kübra Yiğit, çeyizini tamamlayıp düğün hazırlığı yaparken, Uzman Çavuş Ömer Büyükköse de Siirt'te ev kiraladı. Geçen 6 Kasım'da çeyizini Siirt'e götüren Güllü Kübra Yiğit, evi dayayıp döşedi. 9 Kasım günü evi yerleştiren genç kız, nişanlısı Uzman Çavuş Büyükköse'ye akşam evi gezdirdi. Gece saat 02.00'ye kadar evlilik hayalleriyle ilgili sohbet eden Uzman Çavuş Ömer Büyükköse, sabah da göreve gitti.

Çok geçmeden kara haber yeni bir yaşamın hayallerinin kurulduğu evi yasa boğdu. Nişanlısının düşen helikopterde şehit olduğu haberini alınca dünyası yıkılan Güllü Kübra Yiğit, güle oynaya gittiği Siirt'ten yakınlarının kollarında nişanlısının cenazesiyle memleketine döndü.

MEZARINI ZİYARET ETTİ

Şehit Uzman Çavuş Ömer Büyükköse ile 9 Aralık'ta düğün günü kararı aldıklarını belirten Güllü Kübra Yiğit, "Düğün tarihinden 10 gün kadar önce Kahramanmaraş'a gelecekti. 8 Aralık'ta kına, 9 Aralık'ta düğün yapacaktık. Tüm hazırlıklarımız tamamlanmıştı. Siirt'e çeyizimizi götürüp evimizi bile dayayıp döşemiştim. Kader bizi evlenmeden ayırdı. Şimdi geride kurduğumuz yuvada bir gün dahi oturamadığımız evin anahtarı ve bir çift yüzük ve gerçekleşmesi artık mümkün olmayan hayallerimiz kaldı. 9 Aralık hayatımın en güzel en anlamı günü olacaktı, şimdi en zor günü oldu. Çok üzgünüm. Arkadaşlarımın, ailemin desteğiyle ayakta durmaya çalışıyorum" dedi.

Düğün heyecanı yaşayacağı gün Kahramanmaraş Şehitliği'ne giderek şehit Ömer Büyükköse'nin mezarını ziyaret eden Güllü Kübra Yiğit, onunu için dua etti. Ömer'in hep 2'si kız 4 çocuğunun olmasını hayal ettiğini, kendisinin de '2 yeter' dediğini söyleyen  Yiğit, "Hep 4 çocuğu olsun istiyordu, aralarında da eşitlik olsun 2'si kız 2'si erkek olsun diyordu. Ama hayalleri yarım kaldı. Kahramanmaraş'ta ev almıştı, ailesi oturuyordu. Kendimiz için de bir ev alıp ilerde Kahramanmaraş'a yerleşmeyi planlıyorduk olmadı" diye konuştu.

DÜĞÜN BORCU İLE ORTADA KALDIM

Babası Cemil Yiğit'in gündelik işlerde çalıştığını, düzenli bir işi ve mesleği olmadığını anlatan Güllü Kübra Yiğit, ailesinin ekonomik durumunun iyi olmadığını belirterek şunları anlattı:

"Ömer'in şehit olmasının ardından birçok kişi gelip bana iş sözü verdi. Ancak kimse sözünü yerine getirmedi. Ben ortaokul mezunuyum. Ailemin ekonomik durumu iyi değil. Düğün hazırlıkları için 7-8 bin liraya yakın borçlandım. Borçlarım da öyle duruyor. Evlenince Ömer ile birlikte ödeyecektik. Bu borcu ödemek için bir iş istiyorum. Yetkililerden bu konuda destek ve ilgi bekliyorum."