Şemdinli'de 23 Ağustos'ta şehit düşen Mehmet Suay'ın o zaman 5 aylık hamile olan eşi Berivan Suay, İskenderun Özel Palmiye Hastanesi'nde Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Akın Karaca tarafından bugün saat 12.00'da ameliyathaneye alındı. Suay, başarılı bir operasyonla kız bebek dünyaya getirdi. Kız bebeğe şehit babasının göz rengi olan Ela adı verildi. Şehit Mehmet Suay'ın annesi Perihan ile babası Reşit Suay da gelinlerini hastanede yalnız bırakmadı.

BABASININ KUNDAĞINA SARILDI

Anne Perihan Suay, şehit oğlu dünyaya geldiğinde sardığı kundakla bu kez torunu Ela'yı sardı. Tek erkek evladını şehit veren anne Perihan Suay, "Çok zor bir durum, bebeğimiz ilk ve son. Sabrımız bu olacak inşallah. Şu çaput parçası bile kalıyor ama insanoğlu yok. Annesinin de benim de en büyük sabrımız bu olacak. Oğluma kendi ellerimle işlediğim kundağı saklamıştım. Bebeğine saklamıştım, toruma böyle kısmet olacakmış. Babası görmedi ama nasip bizeymiş" dedi.

HEMŞİRE BABASINI ARADI

Hastanede doğum sonrası hemşirenin kucağında bebekle babasını sorup aradığını da belirten Perihan Suay, "Hemşire, doğumun hemen ardından bebeği alıp, dışarı çıkıp babasını sordu. Ben de hemen torunumu istedim hemşire, 'Yok babasına vereceğiz' dedi. Hemşire bilmiyormuş, şehit kızı olduğunu. Biz de, o da çok kötü oldu. Oğlum yaşasa kapının önünde beklemez miydi, yavrusunu?" diye konuştu.

KIZI GÖZ RENGİYLE YAŞAYACAK

Şehit eşinin emaneteni kucağına alarak uzun süre seven genç anne Berivan Suay,  şöyle konuştu:

""Kızıma babasının göz rengi olan Ela adını verdik. Hem çok güzel hem de çok kötü. Bilmiyorum, karışık bir duygu. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Allah'ın insanları böyle duygu yaşatmasın."