Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken meydana gelen patlamada şehit düşen Onbaşı Ahmet Tosun'un babası Celil, annesi Raziye ve eşi Seda Tosun, olaydan sonra gittikleri Afyonkarahisar'dan bugün Adana'ya döndü.

Merkez Sarıçam İlçesi Gültepe Mahallesi 664 sokakta yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan aileden şehidin 4.5 aylık hamile eşi Seda Tosun, fenalaştı. Baygınlık geçiren Seda Tosun'a, taziye evi yakınında bekletilen ambulansta görevli sağlık ekibi müdahale etti. Bir süre kendine getirilmeye çalışılan şehit eşi, olay yerine çağrılan bir başka ambulansla hastaneye götürüldü.

Evlat acısı yaşayan baba Celil Tosun, Kayseri'nin Develi İlçesi'nde bilgisayar öğretmenliği yapan Ahmet Tosun'un kısa dönem olarak askere gittiğini, olaydan 4 gün önce Samsun'daki acemi birliğinden Afyonkarahisar'daki usta birliğine teslim olduğunu söyledi. Baba Celil Tosun, "Oğlum bizi her gün telefonla arıyordu. Olay günü sabah da arayıp halimizi hatırımızı sordu. Akşam da acı haberi aldık" dedi.

Tosun, gittikleri Afyonkarahisar'da cenazelere yapılacak DNA testi için kan örneği verdiklerini, oğlunun cenazesinin pazar veya pazartesi günü kendilerine teslim edilmesini beklediklerini anlattı.



KYİ(BY/SS)