Bolu 2'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Komando Astsubay Hüseyin Çetin, Şemdinli'den yola döşenen mayının patlamasının ardından PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit oldu. Hüseyin Çetin'in, Bolu'nun Kürkçüler Köyü'nde yaşayan ve köyde bulunan sağlık ocağında hemşire olarak görev yapan 7 aylık eşi Hayrunnisa Çetin'e acı haberi vermek için Bolu 2'inci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Albay Yaşar Öztürk, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin İka, İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde görevli Kadın Doğum Uzmanı Cevdet İşler, iki hemşire ve subaylar eve gitti.

'AVCILARLA BİRLİKTE GİDİP ÇÖZELİM BU İŞİ' 

Hayrunnisa Çetin'in bayram ziyareti için Çanakkale'deki yakınlarının yanına gittiğini söyleyen komşuları, karşılarında askerleri görünce gözyaşlarına boğuldu. Hayrunnisa Çetin'in komşusu şehit haberini öğrenince "Yazıklar olsun bu Türk milletine. Avcıları toplayalım, avcılarla birlikte gidip çözelim bu işi artık" diyerek gözyaşı döktü.

Hayrunnisa Çetin'e ulaşamayan heyet, Bolu'da bir otobüs şirketinde çalışan kız kardeşi Leyla Akbalık'a ulaşarak eve çağırdı. Komşularının araçla alıp köye getirdiği Leyla Akbalık, karşısında askerleri görünce "Enişteme bir şey mi oldu" diyerek ağlamaya başladı. Leyla Akbalık, askerlere sarılarak, "2 ay sonra hem çocuğu gelecekti, hem o gelecekti" diyerek ağladı. Albay Öztürk ve sağlık ekipleri eve girerek Leyla Akbalık'ı sakinleştirmeye çalıştı.

MY(MÇ/SSA)