Muş'un Varto İlçesi'nde görev bitişi evine dönerken silahlı saldırı sonucu şehit olan Astsubay Başçavuş Erdinç Aydın, Ankara'da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Aydın için Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Aydın'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, garnizonda görevli general, subay, astsubaylar ile polisler ve vatandaşlar katıldı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aydın'ın naaşı askerlerin omzunda taşınarak top arabasına konuldu. Şehit Aydın'ın cenazesi daha sonra Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi.

BAKAN KILIÇ'A TEPKİ 

Şehit Aydın'ın cenazesine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, aileye başsağlığı dilediği sırada bir şehit yakını 'Bu terörü neden bitirmiyorsunuz' diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Bakan Kılıç, 'Cenazede bunu konuşacak değiliz' diye yanıt verince başka bir şehit yakınının, 'Ama hep bizim evlatlarımız ölüyor. Sizin evlatlarınıza olan bişey yok' dedi. Bakan Kılıç, "Burada şehidimiz var, acımız büyük, provoke etmeyin' diye şehit yakınına tepki gösterdi. Şehidin erkek kardeşi Erdem, törene katılan MHP lideri Bahçeli'ye sarılarak gözyaşı dökmesi dikkat çekti.

ANNE CENAZENİN ARKASINDAN KOŞTU

Bu arada şehidin annesi Belgüzar Aydın, erkek kardeşi Erdem ve kız kardeşi Seyhan, tören kıtasındaki askerin taşıdığı Erdinç Aydın'ın fotoğrafını öptü. Naaş defnedilmek üzere Cebeci Askeri Şehitliği'ne götürüldüğü sırada annesi, aracın arkasından koşarak, "Yiğidim beni bırakıp nereye gidiyorsun" diye feryat etti. Şehidin eşi Feyda ise eşinin fotoğrafını öpüp, okşadıktan sonra, "Ne olur bu tören artık bitsin, acım daha da artıyor" diye gözyaşı döktü.

Öte yandan şehidin naaşı götürüldüğü sırada ise Kocatepe Camii'nin yakınındaki apartmana dev Türk Bayrağı asıldı. Bir vatandaşta balkonuna çıkıp, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" diye slogan attı.



FK(RT)