İznik'in Müşküle Köyü'nde oturan Canan ve Halil Güleç çiftinin iki oğlunun büyüğü olan, 6 aylık askerken 9 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen Piyade Onbaşı Süleyman Güleç'in cenazesi, askeri uçak ile bugün Bursa Yenişehir Havaalanı'na getirildi. Cenaze daha sonra toprağa verileceği merkez Nilüfer Belediyesi tarafından dağıtılan Türk bayrakları ile donatılan İznik'in Müşküle Köyü'ne getirildi.

Köydeki törene Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Vali Şahabettin Harput, Garnizon Bölge Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz, AK Parti milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hakan Çavuşoğlu, İsmet Su, CHP milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve MHP Milletvekili Necati Özensoy, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ın yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Kalabalık nedeniyle araçların köyün beş kilometre dışında park edildiği cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

Şehit Onbaşı Süleyman Güleç'in cenazesi, önce baba evine götürüldü. Burada anne Canan Güleç'in ağıtları, yürekleri dağladı. Kalabalık arasından güçlükle taşınan cenaze, daha sonra köy meydanına götürüldü. Kalabalığın camiye sığmaması sonucu cemaatin büyük bölümü cenaze namazını inşaat halindeki binanın çatısında kıldı.

Bu sırada şehit babası Halil Güleç, anne Canan Güleç ile kardeşi Güleç Güleç ve amcası Süleyman Güleç, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit haberini alınca fenalık geçiren ve hastaneye kaldırılan anne Canan Güleç, bu kez koluna giren yakınlarının yardımı ile ayakta durmaya çalıştı.

Namaz süresince ayakta güçlükle duran baba Halil Güleç ise Vali Şahabettin Harput’un elinden tuttu. Törenin ardından Şehit Süleyman Güleç’in tabutu, arkadaşlarının omuzlarında köy mezarlığına taşındı. Bu sırada, meydanı dolduran kalabalık, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Şehit Süleyman Güleç'in cenazesi, köy mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.



SB,FK(FK/SS)