Şehit er Kadir Aydın'ın, memleketi Aksaray'ın Alayhanlı Köyü'ndeki baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Aksaray İl Jandarma Komutan vekili Binbaşı Hakan Eşitgen ve Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Hüseyin Ulukaraağaç şehit evine giderek taziyede bulundu. Dün acı haberi aldıktan sonra hastaneye kaldırılan ve tedavsinin ardından taburcu olan şehit annesi Meryem Aydın, taziyeye gelen Albay Hüseyin Ulukaraağaç'a sarılarak Kürtçe ağıt yaktı. Albay Ulukaraağaç da, ''Sen şehit annesisin. Menanetli ol. Şehit hepimizin şehidi. Sabretmeliyiz'' dedi.

BABASIYLA HURDACILIK YAPIYORDU

Oğlunun kendisiyle birlikte Bursa'da hurdacılık yaptığını anlatan baba Hüseyin Aydın, ''Oğlum yaklaşık 5 aylık askerdi. 3 aylık acemi eğitiminden sonra Afyonkarahisar'a gitti. Patlamayı duyduktan sonra Bursa'dan Afyonkarahisar'a gittim. Oğlumla da en son Ramazan Bayramı'ndan 1 gün önce telefonla görüştük" diye konuştu. 

'FARLA MÜHİMMAT TAŞINMAZ'

Patlamanın ardından kendisinin de Afyonkarahisar'a gittiğini belirten şehidin amcası Türkeş Aydın, ''2 gündür Afyonkarahisar'daydık. Bize kimse bilgi vermedi. Bizim yüreğimiz yanıyordu, ama bilgi vermediler. Askeri araçların farının yardımıyla mühimmat taşınmaz. Biz de askerlik yaptık. Böyle olmaz'' diyerek sitemini dile getirdi.   



HB(İA/COŞ)