Konya'daki dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, kürtaj yasasını desteklediklerini söyledi. Bulan, tecavüz mağdurlarına her zaman kapılarının açık olduğunu, eğer devlete güvenemiyorlar ise Şefkat-Der olarak söz verdiklerini belirterek, "Adınızı, kimliğinizi gizli tutarak sizi güvence altına alırız. Tecavüz mağdurlarına her zaman kapımız açık. Hamilelik dönemlerinizden, doğumunuza kadar şefkat evlerinde barındırabiliriz. Yeter ki, o canlara kıyılmasın" diye konuştu.

HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORUM

Şefkat-Der'in bakımını üstlendiği 18 yaşında ailesinin yanından kaçırıldıktan sonra tecavüze uğradığını, fuhuşa zorlandığını ileri süren yüzüne kartondan maske takıp basın mensuplarına açıklama yapan 'Zeynep' kod adlı kadın ise şöyle konuştu:

”Kaçırıldıktan sonra tecavüz ettiler ve fuhuşa zorlandım. Gayri resmi bir yolla 2 çocuk doğurdum. Beni dışladılar ve çocuklarımdan birini elimden aldılar. Şu an 8 yaşındaki kızımla hayata tutunmaya çalışıyorum. Onları dünyaya getirdiğim için hiç pişman değilim. Aksine gururluyum'' dedi.

Zeynep kod adlı kadın, devletin kendisi gibilere sahip çıkması halinde kürtajın kesinlikle yasaklanmasını istedi.