Manisa'da kocası tarafından öldürülen 33 yaşındaki Şefika Etik davasının ilk duruşması 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Eşini defalarca bıçaklayıp öldüren 45 yaşındaki İbrahim Etik, 'Tasarlayarak adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandı. İbrahim Etik'in avukatlığını Oğuz Ünal yaptı. Ölen Şefika Etik'in avukatlığını da Sinem Tuğçe Aktaş ve Sevgi Başak Yeşil üstlendi. Ayrıca Mor Çatı Derneği'nden bir avukatta müdahil olarak katıldı.

BEN EŞİMİ ÇOK SEVİYORDUM, PİŞMANIM

Duruşmada soğukkanlı olduğu görülen İbrahim Etik tasarlayarak öldürdüğüne dair suçlamaları kabul etmedi. İbrahim Etik, eşinin, ev sahibi A.Y. ile C.N. adlı kişilerle ilişkisinin olduğunu ve kendisini defalarca uyarmasına rağmen önemsemediğini öne sürdü. Eşini çok sevdiğini belirten İbrahim Etik, "Ben eşimi çok seviyordum. Pişmanım. Beni A.Y. ve C.N. ile aldattığını öğrendim. Olay günü bir sinirlilik haliyle eşimi bıçakladım. Emniyette verdiğim ifade de ise şoktaydım. Emniyette `İhanetin bedeli budur diyerek bıçakladım, birkaç defa vurdum sırtından bıçağı bilerek çıkarmadım, sonra çamaşır sepetinde duran benzini alıp dökmek istedim' ifadelerim şok haliyle verdiğim ifadedir. Bunları kabul etmiyorum. Yaşanan olay için asla bir plan yapmadım. Eşimi ve çocuklarımı çok seviyordum" dedi.

ÇOCUKLARI, ÖLDÜRÜLEN ANNELERİNİ SUÇLADI

Şefika Etik'in oğlu 18 yaşındaki S.E. de tanıklık yaptı. Davadaki konuşmalarında annesiyle A.Y. arasında ilişki olduğunu ve defalarca ikisini yakaladığını anlatan S.E., gördüklerini babasına anlatmadığını kaydetti. Emniyetteki ifadesine ek olarak anlatmak istediği şeyler olduğunu söyleyen ve annesini telefonla konuşurken yakaladığını belirten S.E., "Babama anlatmadım. Annem sonuçta, kıyamadım ona. Annemi uyardım yapma dedim ona. Babama yapıyorsun, bana yapma dedim" diye konuştu.

Etik çiftinin diğer oğlu 17 yaşındaki M.E. de mahkemede verdiği ifadesinde annesini birkaç kez A.Y. ile telefonda konuşurken yakaladığını söyledi.

Mahkemede tanıklığına başvurulan A.Y. ise Şefika Etik ile herhangi bir ilişkisinin olmadığını iddia etti. Mahkemede Etik ile ilişkisi olduğu iddialarına dayanamayan A.Y. mahkeme salonunda fenalaşarak yere yığıldı. Bunun üzerine A.Y. salon dışına alındı.

KAYITLAR İNCELENECEK

Dava, konuyla ilgili GSM operatörlerinden telefonlan görüşmesi kayıtlarının ve Şefika Etik'in bel fıtığı yüzünden Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde yattığı günlerde A.Y.'nin kendisini ziyaret edip, etmediğinin tespit edilmesi hususunda hastaneden güvenlik kamerası kayıtlarının istenmesi gerekçesiyle 21 Mart 2012 tarihine ertelendi. İbrahim Etik'in tutukluk halinin devamına ve 21 Şubat 2012 tarihinde de olayın yaşandığı evde tatbikat yapılmasına karar verildi.

BOŞANMA DEĞİL ADAM ÖLDÜRME DAVASI

Mahkeme çıkışında konuşan öldürülen Şefika Etik'in avukatlarından Sevgi Başak Yeşil, bu davanın normal bir boşanma davası olmadığını ve namus davası olarak gösterilemeyeceğini söyledi. Yeşil, "Her ne olursa olsun kadına şiddet uygulanarak öldürülme olayı vardır. Adaletin doğru kararı vereceğini bekliyoruz" diye konuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, -



İK(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)


A.Y.: Ahmet Yavaş

C.N.: Cemal Namaz


S.E.: Sedat Etik (18)

M.E.: Murat Etik (17)