Geçen cumartesi günü saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, Suudi Arabistan'dan yüklediği yükü Türkiye'ye getiren 3 çocuk babası Mustafa Üçtaş'ın aracı Suriye'nin İdlip kentine 15 kilometre uzakta asker kıyafeti giyen uzun namlulu silahlı kişiler tarafından tarandı. Olayda, ön camı kurşun delikleriyle dolan TIR'ın şoförü Üçtaş yaşamını yitirirken, saldırıdan yara almadan kurtulan Kadir Yalman, arkadaşının cenazesini İdlip'e getirip çalıştıkları şirkete haber verdi. Acı haber ardından Üçtaş'ın ailesine bildirildi.

BABASI DA TIR ŞOFÖRÜ

Dün gece saatlerinde Reyhanlı Belediyesi'ne ait cenaze aracı, Mustafa Üçtaş'ın cenazesini Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'ndan alarak Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirdi. Cenaze otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, Üçtaş'ın baba evinde taziye çadırı kuruldu. Babası Ali Üçtaş'ın oğlu gibi TIR şoförü olduğu ve Bahreyn'e yük götürdüğü bildirildi. Acı haberi alan Ali Üçtaş'ın Türkiye'ye gelmek için dönüşe geçtiği belirtildi.

İÇ SAVAŞ ÜCRETLERİ 2 KATINA ÇIKARDI

Yaşamını yitiren şoförün yakını Hasan Işık, Üçtaş'ın daha önce inşaatlarda çalıştığını son 1.5 TIR şoförlüğüne başladığını söyledi. Suriye'de devam eden iç çatışmaların bu ülkeden geçiş yapan Türk şoförlerin ücretlerinin 2 katına çıkardığı da ortaya çıktı. Daha önce 300 dolara sefer yapan şoförlerin çatışmalardan sonra sefer başına 600 dolara yük taşıdığı da belirtildi.

TIR ŞOFÖRLERİ DERTLİ

Öte yandan Suriye üzerinden Ortadoğu ülkelerine yük götüren TIR şoförleri de yaşananlardan rahatsız olduklarını anlattı. Suriye üzerinden Reyhanlı'ya gelen TIR şoförlerinden Ahmet Döner, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Ortadoğu için alternatif yol güzergahı belirleneceğini bildirdiği ancak bugüne kadar bir çözüm önerilmediğini söyledi. Suriye'den geçerek 12 ülkeye yük götürdüklerini belirten Döner, "Öleceğimizi bilsek de gitmek zorundayız. Çünkü hepimizin borcu ve bakmakla yükümlü olduğu aileleri var. Suriye, Ortadoğu'ya açılan kapı, devletimizin bize sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.