Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisineklerle ilgili çok sayıda şikayet aldıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, sorunun kendilerinden değil sınır komşusu olan Yunanistan’dan kaynaklandığını savundu. Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle yeterli ilaçlamayı yapamadığını kaydeden Sedefçi şunları söyledi:

"Şu anda komşumuz Yunanistan’da ekonomik kriz var. Ekonomik krizin ardından Edirne sivrisinek istilasına uğradı. Ocak ayından bu yana sivrisinek ile mücadele ettiğimiz halde Edirne’de geçmiş yılların iki katı sivrisinek var. Ben çok üzüldüm. Çalışma yapmamıza karşın sinekler çoğaldı. Yunanistan sivrisinekle mücadele etmiyor. Tüm sivrisinekler uçarak bize geliyor. Yunanistan’daki ekonomik kriz sivrisineklerin artmasına, mücadelenin zorlaşmasına neden oldu. İki adet sivrisinekle mücadele aracımız var, şimdi de üçüncüsünü alıp mücadeleye devam edeceğiz. Bu konuda halkımız bizi mazur görsün, elimizde olmayan nedenlerle sivrisinek artışı oldu."

EN ÇOK KARAAĞAÇ ETKİLENİYOR

Yunanistan’a sınır olan Karaağaç Mahallesi sineklerden en çok etkilenen yerlerin başında geliyor. Tunca ve Meriç nehirlerinden geçilerek gidilen mahallede belediye ekipleri ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.



EÖ(LK/COŞ)