Geçen hafta Dubai’ye giden Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, bugün meclis salonunda Dubai ziyaretindeki temasları hakkında gazetecilere bilgi verdi ve Dubai’den Edine'ye turist çekmeyi hedeflediklerini söyledi.

BURASI DİNGONUN AHIRI DEĞİL

Kırkpınar’a katılacak pehlivanların ülke genelindeki güreşlerde puan alması gerektiğini vurgulayan Sedefçi, “Federasyon karar aldı. Diğer güreşlerde puanlama yapılacak ve ilk 40’a giren başpehlivanlar burada güreşmeye hak kazanacak. 41’nci olan burada yani Kırkpınar’da güreşemeyecek. Kırpınar’a zembilini kapan herkes gelemeyecek. Dereceye giren insanlar burada güreş tutacaktır. Bu ne demektir, diğer güreşlerde hatır gönül ortadan kalkacaktır ve herkes burada güreşmek için adam gibi güreşecektir. Kaliteli 40 kişinin katılacağı güreş olacaktır" dedi.

Başpehlivanlık güreşlerinde de yeni düzenleme yapıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Sedefçi, bunun seyircinin ilgisini artıracağını söyledi. Sedefçi, "En önemli başpehlivanlık güreşinde daha önce 30 dakika güreş 10 dakika puanlama ve altın puan vardı. Değişti artık. 40 dakika güreş olacak. Burada puan alan galip olacak. Saatlerce bekleme olmayacak. Kimse sıkılmayacak ve adam gibi güreşecekler. Güreşmezlerse ihtarla diskalifiye edilecekler. Bu kararları federasyon koydu. Beğenmeyen güreşmesin. Burası dingonun ahırı değil. Burası Kırkpınarsa, Türkiye’nin yiğitlik er meydanıysa bunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Beğenmezlerse defolsun gitsinler. Biz güreşi kurtarmak için uğraşıyoruz, onlar taktik yapacaklar. Öyle yağma yok. Adam gibi güreşsinler. Başpehlivana kupa yerine 10 bin liralık altın kemer takacağız. Ödülleri de yüzde 25 artırdık. Daha ne yapacağız. Adam gibi güreşin başımızın tacıdır” diye konuştu.

ALİ AĞAOĞLU'NA AĞALIK TEKLİFİ

Gazetecilerin bu yıl ağalık teklifinde bulunmak istediğiniz kimse var mı? sorusuna, “Ali Ağaoğlu’na sizin aracılığınızla teklif ediyorum. Gelsin Kırkpınar ağası olsun şeref duyarız. Ali Ağaoğlu’nu Kırkpınar’da görmekten büyük mutluluk duyarım. İster ağa adayı olsun, ister misafir olsun. Gelen bütün insanlara kapımız açık. Ali Ağaoğlu ve Türkiye’deki diğer holding patronları herkes gelsin. Herkesi ağırlarız. Onların burada olmasından şeref duyarız. Ali Ağaoğlu gibi birinin ağa olmasından mutluluk duyarım. İnşallah Ali Ağaoğlu bu sözlerimizi duyup Edirnemize gelirse mutlulukla ağırlarız” dedi.

FATİH ÜREK DE AĞA ADAYI

Sedefçi, Fatih Ürek’in de Edirne’ye gelip ağalığa katılabileceğini yaptıkları telefon görüşmesinde söylediğini belirtti. Fatih Ürek'in daha önce de Kırkpınar ağası olmak istediğini belirten Sedefçi, “Geçen gün Fatih Ürek'in bulunduğu bir programa telefonla katıldım. Geçmiş yıllarda Kırkpınar ağası olmak istiyordu. Hala isteyip istemediği konusunda bilgi aldım. O da bana 'bu sene olabilir hatta sizinle görüşmeye gelebilirim' dedi. Fatih Ürek'in bu sene Kırkpınar güreşlerinde ağalık ihalesine girmesi söz konusu” dedi.



FK(LK/AAA)