Açıklamada "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak yönetmek, tehdit, nitelikli yağma, darp, 6136 sayılı silah kanuna muhalefet, suç örgütü faaliyetleri kapsamında kumar oynamaya yer ve imkan temin etmek, rüşvet vermek, yargı görevini yapanları etkilemek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, resmi belgelerde sahtecilik, suçluyu kayırma eylemleri gerçekleştirdikleri tespit edilen suç örgütünün varlığı tespit edilmiştir" denildi. "Suç örgütlerine yönelik 09.10.2012 günü ve devam eden tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarda 7’si kamu görevlisi olmak üzere toplam 57 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır" denilen açıklamada yakalanan şahıslardan 8’inin emniyetten serbest kaldığı ifade edildi. 49 kişinin de bugün adliyeye sevk edildiği belirtildi.


39 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ


Açıklamada yapılan operasyonda 37’si ruhsatsız 39 tabanca, bin 242 fişek, 1 adet kapsam dışı kılıç, 6 şahıstan bir miktar narkotik madde, 192 adet oyun pulu, çok sayıda çek ve senet ele geçirildiği ifade edildi. Ele geçirilen malzemelerin bir kısma İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde sergilendi. Sergilenen malzemeler arasında bulunan 3 adet 6.35 çapındaki silah, bir samuray kılıcı ve bir altın kaplama telefon dikkat çekti.


BASKIN ANLARI POLİS KAMERASINDA


Yapılan operasyon anları polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde özel harekat polisi desteği ile gerçekleştirilen operasyonlarda polisin kapıyı koçbaşı ile kırması, yere yatırılan ve elleri kelepçelenen bir kişinin gözaltına alınması, eve girilmesi sırasında bahçeye atılan tabanca ve şarjör ile ele geçirilen tabancaların bazıları yer aldı. Ayrıca bir adreste yapılan aramada, el konulan 2 deste para ve mermiler de yer aldı.


BUZDOLABININ ARKASINDAN TABANCA ÇIKTI


Görüntülerde 2 polis memurunun bir buz dolabını çekmeye çalışması dikkat çekerken, dolabın çekilmesi ile yer de bir tabancanın bulunması da görülüyor, şarjörü çıkartılan tabancanın mekanizması çekilince ise ağzındaki mermi yere fırlıyor. Tabancanın atışa hazır halde tutulması dikkat çekerken, başka bir adreste bulunan bir tabancanın da horozunun çekili olması ve atışa hazır bulunması dikkat çekiyor.


SEDAT ŞAHİN’İN GÖZALTINA ALINMASI DA GÖRÜNTÜLERDE YER ALDI


Emniyet tarafından verilen görüntülerde bir şüphelinin gözaltına alınması ile Sedat Şahin’in polis eşliğinde ekip otosuna götürülme anları da yer aldı.