Ankara'nın Mamak İlçesi'ne bağlı Şahap Gürler Mahallesi'nde gecekonduda oturan  ailenin 4 çocuğundan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Nazik Kıraç, SBS'nin yapıldığı Cumartesi günü sabah saat 06.00'da elektrik kablosuyla kendini odanın tavanına astı.

Aile, sınava girecek kızlarını uyandırmaya gittiğinde, sallanan cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin incelemesinin ardından Kıraç'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Otopsinin ardından da Nazik Kıraç'ın cenazesi ailesi tarafından alınarak toprağa verildi.

'BEN DE İSTERDİM YAŞAMAYI, ANCAK BAŞARILI OLAMIYORUM'

Nazik Kıraç'ın bu yıl okuldan taktir alamadığı ve SBS'de de başarılı olamayacağını düşünerek bunalıma girdiği öne sürüldü. İçine kapanık olan Nazik Kıraç intihar etmeden önce de mutfak masasının üzerine, "Sevgili ailem! Böyle olmasını istemezdim. Ben de isterdim bu dünyada yaşamayı...Ancak başarılı olamıyorum...Ben dedemin gittiği yere gidiyorum. Sakın benim için ağlamayaın. Sizi seviyorum" yazılı not bıraktığı belirtildi.

Nazik Kıraç'ın ailesi polise verdiği ifadede, kızlarının bu yıl okulda teşekkür ve taktir alamadığı için üzüldüğünü, SBS'de de başarılı olamayacağını düşünerek bunalıma girdiğini söylediler.



FK(AY/COŞ)