SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye 2'ncisi olan Rabia Maşaoğlu, böyle bir başarıyı beklediğini söyledi. Türkiye 2'ncisi olduğunu duyduğunda çok heyecanlandığını belirten Rabia Maşaoğlu, başarısında öncelikle ailesinin büyük payı olduğunu kaydetti. Ailesinin hep yanında olduğunu anlatan Maşaoğlu, "Başarımda ailemin yanı sıra, bize uygulanan son 1 aydaki özel programda okulumun büyük payı oldu. Tabii ki ilkokul öğretmenim Elif Diltaş, 6 ve 7'nci sınıftaki Özel Harput Koleji'ndeki öğretmenlerim ve 8'inci sınıfta Özel Yükselen İlköğretim Okulu'ndaki öğretmenlerimin büyük payı var. Hepsine sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SOSYAL HAYATTAN KOPMADIM

Başarılı öğrencilerin genelde sadece ders çalışan kişiler olarak tanındığını belirten Rabia Maşaoğlu, "İnsanların başarısı derslerle birlikte sosyal hayattan kaynaklanır. Derslerin yanı sıra okul voleybol takımında ve müzik etkinlerine katılıyorum. Arkadaşlarımla birlikte sinema ve tiyatro etkinliklerine katılıyorum. Derslerime çalıştım ancak sosyal hayattan kopmadım" dedi. Rabia Maşaoğlu, kayıt yapacağı okula ise tercihlerini yaparken karar vereceğini söyledi.

BU SONUCU BEKLİYORDUK

Rabia Maşaoğlu'nun babası Jandarma Astsubay Levent Maşaoğlu ise kızının başarısından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Ankara Keçiören'de, Yalçın Eskiyapan İlköğretim Okulu'nda fen ve teknoloji öğretmeni olan anne Sevinç Maşaoğlu ise "Rabia bize güzel duygular yaşattı. Kızımı ileride iyi yerlerde göreceğime inanıyorum. Aldığı sonuç bizler için sürpriz olmadı" diye konuştu.

Ablası ile aynı okula giden Yiğit Maşaoğlu ise "Ablam son 3 yıldır girdiği sınavlarda hep 500 tam puan aldı. Ben de ablamın yolunda ilerliyorum ve aynı başarıyı göstereceğim" diye konuştu.