TED Mersin Özel İlköğretim Okulu'ndan Nezihe Ezgi Menzi'nin uluslararası satranç yarışmasında 2'nci olması nedeni ile 507.424 puanla birincilik ipini göğüslediği SBS'nin diğer birincisi ise 14 yaşındaki Mersinli Muhammet Yusuf Efe oldu. Merkez Yenişehir İlçesindeki Pirireis İlköğretim Okulu'nda eğitim gören Efe, son 3 yıldır girdiği SBS sınavlarda 500 tam puan alan öğrenciler arasında yer alıyor. 6, 7 ve 8'nci sınıflarda her sınav döneminde 500 tam puan alan ev kadını Nurcan ve market işleten Adnan Efe çiftinin 2 çocuğundan biri olan Muhammet Yusuf Efe aynı zamanda 3 yıldır Final Dergisi Dershaneleri'nde de hazırlık sürecini tamamladı.

Sınav sonucunu annesi Nurcan Efe ile geldiği dershane yönetiminden öğrenen Muhammet Yusuf Efe, birinci olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "3 sene yapabileceğim sorular sınavda denk geldi. Bu sonucu aldığım için, başardığım için mutluyum. Düzenli bir şekilde çalıştım 3 yıldır nerde ne zaman nasıl çalışacağımı biliyordum. Hiç kimsenin baskısı altında kalmadan, kalkıp ne zaman ders çalışmam gerekiyorsa çalışıyordum. Çok çalışmaktan çok, düzenli çalışıyordum. Neyi ne zaman nerde yapacağımı bildiğim içinde başarı geldi" dedi.

Aynı dershanede eğitim alan Vali Sebahattin Çakmaoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi 14 yaşındaki Kübra Fansa da girdiği sınavlarda bu yıl ilk kez 500 puan aldığını ifade ederek, "Çok mutluyum. Bu yıl 500 bu yıl alabildim. Ama her seferinde hedefim buydu. Bu yıl, bu hedefe ulaşmak da çok güzel. Düzenli bir çalışma programı izledim. Kitap okumayı ve tekrarları fazlalaştırdım. Daha fazla çalışmam yararlı oldu. Baskı olmadan, sürekli ders çalışmaktan fazla oyuna ve dinlenmeye zaman ayırıp ders çalışınca başarabilirsiniz. Gelecekte ise hedefi Hacettepe Üniversitesi'ne giderek göz doktoru olmak" diye konuştu.