Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Türkiye 4’üncüsü Mert Gökduman, babası öğretmen Mustafa Gökduman, annesi hemşire Ayten ve ağabeyi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 6’ncı sınıf öğrencisi Murat Gökduman’la birlikte basın toplantısı düzenledi. Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Mert Gökduman’ın sonucunu açıklamak için düzenlediği basın toplantısında, ”SBS’ye 1 milyon 75 bin 536 öğrenci katıldı. Bu Kayseri ve eğitim camiamız için gurur kaynağı olan bir sonuç. Aslında bu sonucu bekliyorduk. Mert Gökduman, 499.914 puanla 4'üncü oldu. Kayseri’nin gururu oldu. Ben Mert’i, okulunu, anne ve babasını kutluyorum” diye konuştu.

Erciyes Eğitim Kurumları Özel Tevfik Kuşoğlu İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi Mert Gökduman da başarısını düzenli çalışmaya ve tekrar yapmaya borçlu olduğunu söyledi. Mert Gökduman'ın 6’ncı ve 7’nci sınıflarda da tam puan aldığını ancak, okul notu nedeniyle Türkiye birinciliğini kaçırdığını kaydetti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mert Gökduman, kendisine tıp fakültesinde okuyan ağabeyini örnek aldığını belirterek şöyle dedi:

“Eğitimime katkı sağlayan annem, babam, ağabeyim olmak üzere, bende emeği olan tüm öğretmenlerime, dershaneme ve okuluma teşekkür ediyorum. Heyecanlıyım, bu güzel bir duygu. Başarımda dersi derste öğrenmeye çalışmam ve sonrasında tekrar yapmamın rolü var. Ayrıca kitap okumayı çok seviyorum. Sınava girecek tüm arkadaşlarıma da kitap okumalarını öneririm.’’

İstanbul Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni tercih edeceğini söyleyen Mert Gökduman, uluslararası alanda çalışmak istediğini, henüz bölüm konusunda karar vermediğin ancak bilim adamı olmayı istediğini ifade etti.

Anne Ayten Gökduman da, Mert’in düzenli ders çalıştığını, ancak spor yapmaya da, müzik dinlemeye de zaman ayırdığını anlattı.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan Mert Gökduman’a cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.



DÖ(OE/AAA)