Sanica Boru Elazığspor'un renkleri ve amblemi giydirilen Onur Air'e ait uçağın bu haliyle ilk seferini yapması nedeniyle havaalanında tören düzenlendi. Törene Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Nedim Gürbüz, Tarifeli Hatlar Müdürü Nasuh Çetin, Sanica Boru Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu, Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, futbolcular ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Onur Air tarafından Sanica Boru Elazığspor ile yapılan bir yıllık sözleşme ile takım renkleri ve logosu giydirilen uçağın ilk seferinde İstanbul'dan gelen yolcular, çiçekler verilerek halk oyunları ile karşılandı. Onur Air Genel Müdür Yardımcısı Nedim Gürbüz, çevre illerini çok gezdiğini, bölge insanının çok sıcak insanlar olduğunu belirterek, "Onur Air olarak inşallah yüzümüzün akıyla bu seferleri çoğaltarak sürdürmeyi planlıyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK'

Sanica Boru Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu da, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini, Barcelona'dan sonra Elazığspor'un da renklerini ve logosunu taşıyan bir uçağı olduğunu belirterek, "S.B Elazığspor olarak böyle bir uçağımız olması dolayısıyla büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu mutluluğumuzu Galatasaray galibiyetinden sonra daha da perçinleriz, hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

Elazığ Valisi Muammer Erol da, Elazığ hava limanının yolcu taşıma kapasitesinin 2 milyon civarında olduğunu, ama bunun 650 binini doldurduklarını söyledi. Erol, "Yıl sonuna kadar hedefimiz 750 bindi. Bu yıl için herhalde o da dolacak gibi görünüyor. Bu vesileyle de Onur Air'in yetkililerine, Elazığspor adına da bir güzelliği gerçekleştiren Elazığspor'umuzun isim hakkı sahibi Sanica boru firması yetkililerine de teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

'DÜNYADA 3 TAKIMIN VAR'

SB Elazığspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise, Sanica Boru Elazığspor olarak artık logosu olan bir uçağa sahip olduklarını buna sahip olmalarında sponsorlarının büyük katkısı olduğunu söyledi. Vural şöyle konuştu:

"Onun ötesinde de bir esprisi ama dünyada üç tane takımda var. Biliyorsunuz bir takımın renkleri ve logosunu taşıyan uçak Manchester United, Barcelona ve bizde var. Bu da bir ilk olmanın güzelliği galiba. Umarım bu süreklilik arz eder. Süper ligdeyseniz böyle şeylere sahip olabiliyorsunuz. İnşallah süper ligde ikinci defamız mümkün olur ve Sanica Boru Elazığspor yıllarca bu birlikteliği devam ettirir ve süper ligde kalıcı ekiplerden birisi olur."

Yapılan konuşmaların ardından Onur Air bilet satış bürosu önünde kurdele kesilerek kokteyl verildi.

ŞG,GY(GG/COŞ)