Yangın, Fethiye'nin Yanıklar Köyü, Akmaz Plajı kıyısındaki sazlık alanda bugün saat 13.00 sıralarında başladı. Denizden esen rüzgar nedeniyle alevler sığla ağaçlarının bulunduğu Beymuari Mevkii'ndeki ormanlık alana doğru hızla yayıldı. Söndürme çalışmalarına 2 uçak, 1 helikopter, 4 arazöz ve 60 orman işçisi katıldı. Bölgenin sazlık ve bataklık olması nedeniyle kara ekipleri yangına müdahale etmekte zorluk çekti.

KÖYLÜLER HAYVANLARINI KURTARMA TELAŞINA DÜŞTÜ

Yangının başladığı bölgeye otlaması için hayvanlarını bırakan köylüler, dumanların yükselmesi üzerine büyük panik yaşadı. Köylüler, yangının büyüme ihtimaline karşı hayvanlarını sazlık alandan çıkarmak için yangın bölgesine koştu. Uzun uğraşlar sonucu hayvanlarını sazlık alandan çıkaran köylüler koşarak bölgeden uzaklaştı.

Yangın Çalış Plajı'ndan da net olarak izlendi. Kimi turistler yangını denize girerek izlerken, kimileri de uçak ve helikopterin müdahalesini cep telefonuyla görüntüledi.

2 SAATLİK MÜDAHALENİN ARDINDAN SÖNDÜRÜLDÜ

2 saat süren havadan müdahale sonrası yangın, sığla ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. İş makinelerinin sazlık alanda açtığı yollardan bölgeye ulaşan orman işçileri, soğutma çalışmalarına katıldı. Yangında 1 hektar sazlık alan tamamen kül oldu.

Yangın alanındaki hayvanlarını kurtarmaya gelen Sıla Kartal, uçakları görene kadar yangından haberlerinin olmadığını söyledi. Yangının yayılma ihtimaline karşı hayvanları kurtarmak için bölgeye geldiklerini anlatan Kartal, "Yangının olduğu yere kara ulaşımı yok. Bataklık bölge olduğu için kimse giremiyor" dedi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatılırken, çıkış bölgesi piknik yapılan plaja yakın olması nedeniyle mangal ateşinden başlamış olma ihtimali üzerinde duruluyor.