Delikliçınar Meydanı’nda düzenlenen eyleme yaklaşık bin kişi katıldı. Öğretmenler saz çaldı, 'Leylim ley', 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' türküleri ile '10'uncu Yıl Marşı', 'Öğretmen Marşı' ve 'İzmir Marşı' koro halinde söylendi. Kalabalık sık sık, 'Aydınlık Türkiye cemaate geçit yok', 'Gerici eğitim istemiyoruz', 'Çağdaş, laik, bilimsel eğitim', 'Yılgınlık yok, direniş var', 'Ya hep beraber ya hiçbirimiz', 'Zafer direnen emekçinin olacak', 'Parasız sağlık, parasız eğitim istiyoruz' sloganları attı. Öğretmenlerin eylem sırasında sazlı sözlü türküler ve marşlar söyleyerek coştuğu eylemde pankartlarla da 4+4+4 eğitim sistemi protesto edildi.

Eğitim- İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, 4+4+4 ile çocuk işçiliği ve çocuk istismarının yaygınlaşacağını savundu. Aydoğan, çocuk gelin sayısının hızla artacağını, dışarıdan para ile okul bitirmenin yolunun açılacağını öne sürdü. Aydoğan, "Yaklaşık 70 bin öğretmen norm fazlası durumuna düşecek. Ülkemizin geleceği karartılacak. 10 yaşındaki çocuklarımızın mesleki seçim yapmaları beklenecek. 4+4+4 Yasa Tasarısı bu haliyle meclise geldiği gün Eğitim- İş olarak ülke genelinde iş bırakacağız. Çocuklarımıza, geleceğime ve ülkemize sahip çıkalım" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup, Delikliçınar Meydanı’ndan Bayramyeri’ne kadar sloganlar atarak yürüdü. Eylem olaysız sona erdi.



FI(İÖ/BT)