GOPÜ'nün Yeni Akademik Yılı açılış programına katılmak üzere karayoluyla Tokat’a gelen Sayıştay Başkanı Recai Akyel, ilk olarak Taşlıçiftlik Kampusü'ne geçti. Burada GOPÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin tarafından karşılanan Sayıştay Başkanı Akyel, ilk ve tek Valilik görevini yaptığı Tokat’a gelmekten dolayı memnun olduğunu söyleyerek, Tokat’ı çok sevdiğini ifade etti. Ardından Sayıştay Başkanı Akyel, üniversitenin Akademik Yılı açılış programına katıldı.

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen ve çok sayıda davetlinin de katıldığı program üniversitenin öğretim görevlilerinden oluşan koronun sunduğu müzik dinletisi ile başladı. Ardından konuşan GOPÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, üniversitenin kuruluşunun 20’nci yılını kutladıklarını söyleyerek, öğrenci sayılarının 23 bini aştığını dile getirdi. 

İLK DERSİ VERDİ

Üniversitenin ilk dersini 'Denetim' konusunda vermek üzere kürsüye gelen Sayıştay Başkanı Akyel, Anadolu’daki üniversitelerin artık güçlerini ispatladığını belirterek, "Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi mezunu olan öğrencilerimizin Ankara’da çok sayıda devlet imtihanlarında başarılı olduklarına şahit oldum. Yolunuz açık olsun" dedi.

Sayıştay Başkanı olarak denetim de bilgilerini paylaşmak istediğini belirten Akyel, "Denetim denildiği zaman biz 3 kuralı birlikte ifade ediyoruz. Ancak denetimi doğru bilmeliyiz, doğru algılamalıyız ve denetimi doğru uygulamalıyız. Denetim aslında çok basit bir formül. Yapılan işlerin o işlerle ilgili konulan kurallara uygun yapılıp yapılmadığını tespittir. Fakat denetim doğru yapılmalıdır. Denetimin amacı, gerçeği bulmaktır" diye konuştu. Akyel’e konuşmasının ardından Rektör Mustafa Şahin tarafından çeşitli hediyeler sunuldu.



MT,FY(EA/SS)