Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ile Denizli Sanayi Odası’nın (DSO) ev sahipliğinde 'Savunma sanayi yatırımları' konulu toplantı düzenlendi. DENİB’teki toplantıya Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, DENİB Başkan Yardımcısı Oğuzhan Katrancı, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile çok sayıda işadamı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Oğuzhan Katrancı, Denizli’nin savunma sanayi için gerekli olan altyapıya sahip olduğunu ve Denizlili girişimcilerin bu sektöre yatırım yapmak için fizibilite çalışmalarına başladığını dile getirdi.

Savunma sanayi sektörü içinde yer alan Ankara, Eskişehir ve İzmir’deki 6 firmanın yetkilisiyle toplantıya katılan Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın savunma sanayisi çalışmalarının sürekli içinde olduğunu ve büyük destek verdiğini, bu durumun kendileri için avantaj olduğunu kaydeden Güldoğan, "Teşkilatımız, hiç kimseye savunma sanayi sektörüne yatırım yapın demez. Ancak, Denizli gibi bu sektöre yatırım yapmayı düşünen bölgelere de tavsiyelerimiz elbette olur ve onları teşvik etmeye çalışırız. Savunma sanayinde tamamen dışa bağımlılık dönemi bitti. Dış ülkelerle ortak üretimle de iş gitmiyor. Çünkü, işin milli güvenlik ayağı var. Artık kendi ürünlerimize ağırlık veriyoruz. Altay tankı ile milli gemi Milgem bunun örneklerindendir" dedi.

Gelecek 5 yılın stratejik planlamasını yaptıklarını kaydeden Güldoğan, "Teknolojik üstünlük sağlayarak, yan sanayi oluşturacağız. Denizli gibi girişimci bölgeler yan sanayinde önemli yatırımlar yapabilir. Dünyadaki savunma pazarı yıllık 60-70 milyar dolar. Bizim şu anda ihracatımız yalnızca 1 milyar dolar. İhracattan önemlisi ihtiyaçlarımızı karşılıyor olmamız zaten. Savunma sanayi ithalatında 14’üncü sıraya geriledik. Bu sevindirici bir durumdur. Hedefimiz hiç ithalat yapmamak. Denizli sanayi kenti. İyi bir organizasyon ile savunma sanayine önemli yatırımlar yapılabilir" diye konuştu.

Denizli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Sedat Güldoğan’a günün anısına çeşm-i bülbül hediye etti.



FI(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI