Olay, geçen 14 Nisan’da Karşıyaka İlçesi Bostanlı Semti 2022 Sokak üzerinde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre A.S., içinde babası savcı M.S. ve annesi C.S.'nin de bulunduğu yönetimindeki otomobille park yerinden yola çıkmak istedi. Bu sırada, 34 HF 2214 plakalı otomobiliyle karşı yönden gelen, bir şirkette üst düzey yönetici olan makine mühendisi Uğur Ethem Kutsoylu, park yerinden çıkmaya çalışan A.S.’ye beklemesini, ardından da geri gitmesi için işaret etti. İddiaya göre araçtan inen savcı M.S., kızı A.S. ve eşi C.S., otomobilde 3 yaşındaki oğlu ve 5 aylık hamile eşi bulunan Uğur Ethem Kutsoylu’dan aracın kapısını açmasını istedi. Uğur Ethem Kutsoylu’yu montunun yakasından tutup aşağıya indirdiği öene sürülen savcı M.S. ile aralarında tartışma yaşandı.

Eşini korumak adına araçtan inen, Manisa Kırkağaç Devlet Hastanesi’nde görevli, 5 aylık hamile Dr. Oya Özlem Eren Kutsoy’un sağ el yüzük parmağı bu sırada kırıldı. Taraflar karakola gidip, birbirlerinden şikayetçi oldu.

Karakolda ifade veren Cumhuriyet Savcısı M.S., otomobili kullanan kızı A.S. ve eşi C.S. ile birlikte evden çıkıp yoldan giderken, karşı yönden gelen Uğur Ethem Kutsoylu’nun kullandığı aracın selektör yapıp, korna çaldığını, geçecek yer olmadığı için durduklarını anlattı. Savcı M.S., şu şekilde ifade verdi:

"Karşıdan gelen araç, hakim lojmanlarına giren boşlukta bekleyebilirdi. Ancak beklemeden bizim üzerimize doğru gelince, yol da dar olduğundan ikimiz de karşılıklı durduk. Ben arka koltukta oturuyordum. Kızım, aracı kullandığı için diğer araç sürücüsüne hitaben 'Biraz geride bekleseydin ikimiz de geçerdik' dedi. Karşı yönden gelen araç sürücüsü erkek şahıs aracı olduğu yerde park etti ve kapıyı açarak 'Geriye git' dedi. Kızım A.S. de başka bir aracın arkaya geldiğini, gitmesinin imkansız olduğunu söyledi. Buna rağmen bu kişi aracını stop edip beklemeye başladı. Bunun üzerine kızım araçtan indi, 'Üç metre geri gidersen, tüm araçlar geçebilir' demesine rağmen bekleyen aracın sürücüsü gitmeyeceğini söyleyerek, 'Terbiyesiz, geri zekalılar' diyerek hakaret etti. Ben kimseye saldırmadım. Asıl onlar bana saldırıp, yumrukla vurdu. Kimsenin de parmağını kırmadım. Doktor, eşi ve olayı ayırmaya gelen Ender Şen ismli kişiden şikayetçiyim."

Savcının kızı A.S. de ifadesinde, "Yolu açmasını istedim. Araçtan inip hakaret etti. Bunun üzerine babam da araçtan inip, şahsı uyarmak istedi. 'Neden hakaret ediyorsun?' dedi. Bu kişi birden kapıyı açıp, babama yumrukla vurdu. Yanında bulunan eşi de araçtan inip yanımıza geldi. Annemin saçından tutup çekiştirdi. Bu kişi beni de itekledi. Olay yeri kalabalık oldu. Bu sırada adını daha sonradan öğrendiğim Ender Şen geldi. Bize karşı saldırgan tavırlarda bulundu. Bana, 'Terbiyesiz, geri zekalı, sus kızım' gibi sözler söyledi. Bu kişi kendisini polis memuru olarak tanıttı. Beni tartaklayan bana hakaret eden araç sürücüsü, yanındaki eşi ve olaya müdahil olan Ender Şen’den şikayetçiyim" dedi.

Bir çocuk babası Uğur Ethem Kutsoylu ise şöyle ifade verdi:

"Nizami hızla gidiyordum. Park yerinden bir aracın çıktığını gördüm. Çıkmaması için selektör yakıp, korna çalarak kendisini uyardım. Bu araç, uyarmama ve benim aracımı fark etmesine rağmen, park yerinden yola çıkmak için hareket etti. Benim istikametimi kapattı. Benim aracımın sağında da park etmiş araçlar olduğu için kaçacak yerim kalmadı. Karşılıklı olarak ikimiz de yolun ortasında kaldık. Karşı araçtaki bayan sürücü el işareti yapıp geri gitmemi istedi. Ben de geri gidemiyeceğimi, park yerine geri girmesini söyledim. Bunun üzerine araç sürücüsü bayan 'Siz bizim kim olduğumuzu biliyor musunuz?' diye araçtan indi. Araçtan bir erkek ve bir bayan daha inip, bizim aracın yanına doğru geldi. Ben kendilerine 'Tamam ben geri gidiyorum' dedim. Ancak kullandığım aracın star stop özelliği olduğundan ve durduğunda motor stop etiğinden tekrar çalıştırıp, geriye gitmeye fırsat bulamadım. Araçtan inen erkek, benim kapıyı açıp, montumun yakasından tutarak aşağıya indirdi. Bana, 'Sen benim kim olduğumu biliyor musun? Ben Cumhuriyet Savcısıyım' diyerek vurmak istedi. Bu esnada araçtan 5 aylık hamile eşim de beni kurtarmak için indi. Bu kişilere müdahalle etti. Savcı ve kızı eşime saldırıp, yere yatırmak istedi. Kendilerine, eşimin hamile olduğunu dokunmamalarını söyledim. Bayan sürücü aracın diğer kapısını açtı. Oğlum ağlıyordu. Savcı, eşimin parmağını tutup kırdı. Savcı, yardıma gelen ve şahitlik yapan Enden Şen’e de hakaret etti. Ben de üç kişiden şikayetçiyim. Eşimin ve oğlumun psikolojisi bozuldu."

Dr. Oya Özlem Eren Kutsoylu, savcı olduğunu öğrendiği kişinin küfredip, eşini yaka paça araçtan aşağıya indirdiğini söyledi. Dr. Kutsoylu, "Ben de araçtan aşağıya inip, eşimi bu kişiden uzaklaştırmak istedim. Eşime 'Ben savcıyım' diyerek küfretti. Yaşlı bayan benim yüzüme eliyle vurdu. Bunun üzerine eşim bu kişilere 'Tamam tamam eşim hamile', 'Geri gidiyorum' dedi. Bu arbedede parmağımın kanadığını ve eğri durduğunu gördüm. Bu olay benim psikolojimi bozdu. Bunu yapan nasıl bir insan. Ayırmaya gelen ve 'Ayıptır yapmayın, hamile kadındır' diyen kişiye de saldırdılar" dedi. Kendisinin de savcı, kızı ve eşinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Yardım etmek isterken, sanık durumuna düşen, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım kurumlarından ESHOT Genel Müdürlüğü’nde hareket memuru olarak çalışan Ender Şen de başına gelenler yüzünden şaşkına döndü. Şen, tanıklık yapmaması için işyerindeki amirlerinin, tanımadığı kişiler tarafından aranıp taciz edildiğini öne sürdü.

Olayda şahitlik yapan Ender Şen hakkında, savcı M.S., eşi C.S. ve kızı A.S.’ye yönelik olarak 'hakaret', 'tehdit' ve 'kamu görevini usulsüz üstlenme' suçlarından, 8 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Birbirlerinden şikayetçi olan taraflarla ilgili soruşturmanın ise henüz tamamlanmadığı öğrenildi.