Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, suçla mücadele ederken suç işlenmesini engellemeye çalıştıklarını, bir yandan da suçtan kaynaklı bozulan aile ve toplum düzenini tesis etmek için çalışma başlattılarını söyledi. Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, M Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Gazi Yıldırım, SYDV Müdürü Orhan Günel, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Seydi Dağlı, Kızılay Derneği İlçe Başkanı Murat Aykat, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf Demirdağ ile birlikte hükümlü ailelerine ilk ev ziyareti gerçekleştirdi. Ev ziyareti sırasında aile bireyleriyle sohbet eden Başsavcı Küçükyumuk ve beraberindekiler, ailenin sıkıntı ve ihtiyaçlarını dinleyerek çözüm konusunda nelerin yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunudu.

Ziyaret sırasında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Küçükyumuk, Midyat M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan ve aşırı derecede maddi imkansızlık içerisinde bulunan 12 tutuklu ve hükümlünün, dışarıda bulunan eş ve çocuklarının maddi yoksunluk içerisinde bulunduklarını ve yaşamlarını sürdürmede zorandıklarını öğrendiklerini söyledi. Başsavcı Adnan Küçükyumruk, şöyle dedi:

"Cezalarını infaz eden tutuklu ve hükümlülere yaptığımız maddi yardımın yanında bir de ailelerini evlerinde ziyaret ederek çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Ziyaretler sırasında aile bireylerinin eğitim, sağlık, ekonomik ve barınma gibi sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz, çözümü konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Herhangi bir nedenle suç işlemiş ve cezaevinde bulunan hükümlü aillerinin de dolaylı olarak suçun mağduru olduğunu ifade eden Başsavcı Küçükyumuk, şöyle devam etti:

"Özellikle ailenin geçimini sağlamakla görevli olan kişinin cezaevine girmesinden sonra ailelerin ekonomik destekten yoksun kaldığını, bu ailelerin toplum ile bütünleşme ve hayatlarını idame ettirme noktasında zorlandığını görmekteyiz. Bir yandan işlenmiş ve suçun cezasının çektirilmesi ile adalet kavramının vücut bulması sağlanırken, bir yandan da sosyal devlet kavramının gereği olarak suçtan bir şekilde olumsuz olarak etkilenen eş ve çocukların toplum ile bağlarını güçlendirmek ve dezavantajlı konuma gelen durumlarının tamiri gerekmektedir. Bu kapsamda; koruma kurulu başkanlığımızca tespit ettiğimiz ve önemli derecede maddi yoksunluk içerisinde bulunan hükümlü ve tutuklular ile ailelerine destek amacıyla bu çalışmayı başlattık." 

Daha sonra, Midyat Belediye Başkanlığı, SYDV ve Kızılay Derneği’nin katkıları ile hazırlanan yardım paketleri, kurul üyeleri ile birlikte ailelere teslim edildi.



MHİ(GG/İD)