Liderliğini Antalya'da oturan ve kafe işleten 50 yaşındaki Kübra Ö.'nün yaptığı iddia edilen dolandırıcılık şebekesi iddiaya göre İstanbul, Tekirdağ ve Giresun'dan tesadüfen cep telefonları ile aradıkları 3 kişiye kendilerini savcı ve Terörle Mücadele Şubesi polisi olarak tanıtıp, 'Kimlik ve hesap bilgilerinizi terör örgütü ele geçirmiş. Hesabınızdaki paraları kendi hesaplarına aktarıyorlar. Biz bu sorunu çözeriz ama para yatırmanız lazım. O yüzden siz hesabınızdaki paraları, bize aktarın''dedi. Telefondaki telsiz sesini de duyan 3 kişi, şüphelilerin verdiği banka hesap numarasına para yatırdı. Ancak bir süre sonra dolandırıldıkları suçlamasıyla bulundukları illerin emniyet müdürlüklerine giderek şikayetçi oldular. Araştırma yapan polis, para yatırılan hesap numarasının Konya'da bir bankaya ait olduğunu saptadı. Konya Emniyet Müdürlüğü'ne haber verildi.

PARAYI ÇEKERKEN YAKALANDILAR

Konya Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Dolandırıcılık Şubesi polisleri, verilen hesap numarasını takibe aldı. Şüpheliler, dolandırdıkları kişilerin yatırdığı 40 bin liranın 30 bin lirasını çekmek istedikleri sırada suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan 4'ü kadın 7 kişi sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınanlar arasındaki bir erkek şüpheli, polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla serbest bırakıldı.

Antalya'da oturan şebeke üyelerinin dikkat çekmemek için ikna ettikleri bir arkadaşlarına Konya'daki bir bankadan hesap açtırdıkları ve dolandırdıkları kişilerin de bu hesaba para yatırmalarını sağladıkları belirlendi. Şüphelilerin bu şekilde yakalanmayacaklarını düşündükleri belirtildi. Sorgusu tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 4'ü kadın 6 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.



HD(İA/AK)