İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, hakkında yakalama kararı bulunan Orgenal Nusret Taşdeler'in "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" ve "Terör örgütü yöneticisi olmak" suçlarından kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmasını talep etti.

DAVALARININ ERGENEKON DAVASI'YLA BİRLEŞTİRMEMESİNİ TALEP ETTİ

Savcı Pekgüzel, Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu Odatv Davası ile Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silindiği iddialarına ilişkin açılan OYAK Güvenlik Davasının, Ergenekon Davası'yla birleştirilmesi talebinin ise kabul edilmemesini istedi. Savcı Ergenekon Davası'nda sanık sayısının fazla olması, dosyanın çok kapsamlı olması ve Ergenekon Davası'nın makul sürede bitirilmesinin gerekiğini, birleştirmenin davanın sürümcemede kalmasına neden olacağının altını çizdi.

SAVCI MÜTALAA İÇİN DOSYAYI İSTEDİ

Savcı Pekgüzel, ayrıca sanıkların ve avukatlarının varsa tevsi tahkikat taleplerini bildirmelerini aksi takdirde esas hakkındaki mütalanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesini talep etti. Duruşma sanıkların davaların birleştirmesi talebine ilişkin ve diğer.


(BB)