Fethiye'nin Günlükbaşı mevkiinde 2008 yılında yapımı tamamlanan Başaran İş Merkezi'ne Fethiye Belediyesi tarafından verilen inşaat ruhsatının İmar Kanunu ve yönetmeliklerine aykırı olduğu gerekçesiyle AK Parti'li belediye meclis üyeleri tarafından verilen şikayet dilekçeleri müfettişler tarafından incelenmiş ve Danıştay tarafından soruşturma izni verilmişti. Bu kararın ardından Fethiye Adliyesi'ne taşınan konuyla ilgili Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, imar ve şehircilik müdürü Durcan Kaya, inşaat mühendisi Sanem Şener, şehir plancısı Güzide Özkaya, harita kadastro teknikerleri Özlem Şenel ve Adnan Nurcan'ın görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik suçundan Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılandığı davanın 3'üncü duruşması bugün yapıldı.

Duruşmaya sadece sanık avukatları Mehmet Kunduracı, Koray Hayvacı ve Hasan Öngel katıldı. Suça konu işyerinde 12 Nisan'da yapılan keşif tutanakları avukatlara verilirken, sanık avukatları raporu inceleyip beyanda bulunmak için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının esas hakkında mütalaasını istedi. Suça konu işyerine ruhsat verilmesi ve projeye uygunluğunun denetlenmesi aşamasında yerinde denetleme görevi bulunmayan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur'un beraatını isteyen savcı, diğer 5 sanığın görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunmaları için süre verip, duruşmayı 31 Mayıs tarihine erteledi.