Hakkari'nin Irak sınırındaki Dağlıca kesimindeki birliklere PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 8 asker şehit oldu, 19 asker de yaralandı. Hain saldırı ardından Türk savaş uçakları PKK'nın Kuzey Irak'ta Kandil'den sonra en büyük kampı olan Zap'ı bombaladı. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani'nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliği'nin resmi internet sitesinde Türk savaş uçaklarının PKK'nın ana kamplarının bulunduğu Zap Vadisi'ndeki Nehal bölgesinde bazı noktaları 1 saat süreyle bombaladığı öne sürüldü.

Irak'ta Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı ve Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani, Dağlıca saldırısını kınadı. Barzani, saldırının herkese zarar verdiğini ve barışçıl çabaları boşa çıkardığını söyledi.

Öte yandan 32 yıl aradan sonra Türkiye'ye dönen Kemal Burkay'ın geçmişte liderliğini yaptığı Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) de PKK'yı Dağlıca saldırısından dolayı protesto ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, PKK'nın samimi olması ve barışçıl çabalara kulak vermesi istenirken, bu tür saldırıların Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimini de zora soktuğu ifade edildi. Açıklamada, PKK'nın saldırılara son vermesi ve süresiz ateşkes ilan etmesi istendi.


FA(GG/İD)