Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas yaptığı yazılı açıklamada, son yerleştirme sonuçlarıyla birlikte üniversiteye 14 bin 100 ögrencinin yeni kayıt yaptırmasıyla üniversitedeki öğrenci sayısının 67 bine ulaştığını kaydetti. Mevcut öğrenci sayılarının açılan yeni bölümlerle birlikte her yıl arttığını ifade eden SAÜ Rektörü Elmas, “Bu yıl SAÜ’ye yerleşen 14 bin önlisans ve lisans öğrencisiyle birlikte yüksek lisans, doktora, yabancı uyruklu öğrenci, özel yetenek sınavıyla beden eğitimi, güzel sanatlar ve konservatuvara alınan öğrenciler ile birlikte öğrenci sayımız 67 bin dolayında mevcuda ulaşmıştır” dedi. 

4 BİN ÖĞRENCİYE UYGULAMALI EĞİTİM

Üniversite olarak yeni döneme bazı yeniliklerle girdiklerini belirten Elmas, önlisansta üniversite- sanayi işbirliği kapsamında 3+1 modelini bu sene ilk defa uygulayarak, 4 bine yakın öğrencinin Eylül ayından itibaren kamu ve özel sanayi kuruluşlarında uygulamalı eğitime gönderileceğini aktardı. Elmas, bu proje sayesinde yıllarca konuşulan sanayicinin istediği nitelikli ara elaman ihtiyacının karşılanmasına dönük önemli bir adım atılmış olduğunu vurguladı.

DERS SAYISINI 5'E İNDİRDİK

Lisans eğitiminde ise, dünyada yükseköğretimdeki yeni gelişimler doğrultusunda öğrenci merkezli eğitime geçiş konusunda mevcut programlarda önemli değişiklikler yaptıklarını ifade eden Elmas, açıklamasına şöyle devam etti:

“Derslerin uygulamaya, grup çalışmasına, seminere, sunum ve disiplinler arası çalışmalara aktivitelerle desteklenmesi için derslerin sayılanını 5'e indirdik. Bütün programlarımızda bu yıldan itibaren bu yeni ders müfredatı ile başlıyoruz. Burada amaç; öğrencilerin kendi alanlarındaki bilgi becerilerinin yanında başka nitelikleri de kazanmalarına yardımcı olmak.”

ÇÖZÜM SUNAN TEZLERE DESTEK

Toplumsal sorunlara çözüm getiren lisansüstü ve doktora çalışmalarını desteklediklerini vurgulayan Elmas, “Toplumsal sorunlara çözümü sunan, sanayinin gelişmesine katkıda bulunan yüksek lisans ve doktora tezlerine özel destek sağlayarak, onları teşvik ediyoruz” diye konuştu. 



ZT(MB/AK)