Samanlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hamit Uygun, kooperatif adına 2009 yılında bir bankadan 150 bin TL kredi aldı ve teminat olarak da bir kahvehane, bir kadın bir erkek tuvaleti, iki depo, eski muhtarlık binası, otobüs durağı ve trafonun bulunduğu toplam 345 metrekarelik mahalle meydanını gösterdi.

2010 yılında kredi ödemelerini düzenli yapan Kooperatif Başkanı Uygun, 2011 yılının başlarında ödemeleri 6 ay aksatınca, banka icra takibi başlattı. Bunun üzerine mahalle meydanı, geçen hafta açık artırma usulüyle satışa çıktı. İhaleye 36 bin 500 TL teminat yatırarak giren otobüs şoförü Ayhan Şafak, artırmada 112 bin TL bedelle meydanı satın almaya hak kazandı. Satışın kesinleşmesi için paranın  kalan kısmını 10 gün içinde yatırması gereken Şafak, bugün icra müdürlüğüne gelerek paranın kalan 75 bin 500 lirasını yatırdı.

'MEYDANLARA KARŞI ZAAFIM VAR'

Satışa kooperatif tarafından itiraz edildiğini belirten Şafak, arsayı ticaret amacıyla aldığını, mahallenin meydanı olduğunu sonradan öğrendiğini belirterek şunları söyledi:

"Daha önce taksilerim vardı, onları sattım ve onların parasıyla bu meydanı satın aldım. Kendim otobüsçülük yapıyorum. Kar getiren her şeyi alırım. Meydanlara karşı zaafım var. Kalan parayı da yatırdım. Makbuzları elimde. Konu yargıya taşındı. Kooperatif yetkilileri de bankaya olan borcunu ödediklerini söylüyorlar. Yargının vereceği karara saygılıyım. Davamdan vazgeçmeyeceğim. Her şekilde de uzlaşmaya hazırım."

Samanlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Halim Bulut ise, borca karşılık 130 bin lirayı açık artırmadan 25 dakika önce alacaklı bankaya yatırdıklarını, buna rağmen satışın durdurulmadığını söylemişti.



SB(FK/COŞ)