Çadırlı eğitime onay vermediklerini vurgulayan Kaymakam Bahadır Yörük, mezradaki öğrencilerin okuması için eğitim yılı başında bir prefabrik okulun bu köye gönderildiğini ve hemen akabinde bir öğretmen de atandığını söyledi. Yörük şöyle dedi:

"Ayrıca bu prefabriğin kurulması için 150 kilometre uzakta bulunan ve çalışan bir kepçe gönderildi. Ancak, köy sakinleri arasında arazi ve su anlaşmazlığı bulunduğundan, kendileri arasında prefabriğin kurulacağı yer konusunda arbede yaşanınca kolluk kuvvetleri olaya müdahale etti. Tüm ısrarlara rağmen prefabriğin kurulması kabul edilmeyince, olayların daha fazla büyümemesi için prefabriğin kurulmasından vazgeçildi. Köy sakinlerinden Ebedin Saltan kendisine ait evi hem okul hem de lojman olarak vereceğini söylemesine rağmen köylüler bu teklifi kabul etmedi. Ayrıca köye 2 kilometre uzaklıkta Yücebağ ilkokulu-ortaokulu, Yücebağ Posta ilkokulu-ortaokulu ile Yücebağ İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu var. Bu mezradaki öğrencilerin bu okullardan birine taşınması için bir öğrenci servisi verildi."

'İKNA ÇABALARIMIZ SONUÇ VERMEDİ'

Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, okuma çağındaki çocukların eğitimsiz kalmaması için Kuzguncuk'taki velilerle yapılan tüm ikna çalışmalarının sonuç vermediğini söyledi. Yörük açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Köylüler 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerini kaymakamlığımızca tahsis edilen öğrenci servisi ile Yücebağ İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'na gönderdikleri halde, aralarındaki arazi ve su anlaşmazlığından ötürü 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerini okula göndermemekte direniyorlar. Tüm girişimlerimize, sunulan alternatife ve öğrenci velileriyle defalarca görüşülmesine rağmen, veliler çocuklarını okula göndermemekte ısrar etti. Kanunlara göre veliler suç işliyor. Okula göndermemelerinin tek sebebi kendi aralarında da önceden yaşanan arazi ve su konularındaki anlaşmazlıklardır. Yücebağ İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürlüğü de velileri ziyaret etti. Bazı öğrencilerin devamsızlık mektupları gönderilmiş ve yapılan ikna çalışmaları sonuç vermemiştir."

AA(GG/COŞ)